Wat
Onze samenleving wordt steeds digitaler en heeft een impact op ieder aspect van ons leven. Denk aan het digitaal aanvragen van premies, het reserveren van een sportkamp of een afspraak boeken bij de huisarts of het gemeentehuis,…. Mensen die niet sterk zijn in het digitale, dreigen hierdoor kansen te missen of uitgesloten te worden. Hierdoor komt hun recht op zaken als onderwijs, werk, zorg of vrije tijd in gedrang.
Via het project Allemaal Digi.taal engageren zes gemeenten uit het Meetjesland - Aalter, Assenede, Eeklo, Kaprijke, Lievegem en Sint-Laureins - zich om hier samen aan te werken. Het uitgangspunt is het verzekeren van gelijke kansen van iedereen in de digitale samenleving. Hierbij nemen deze lokale besturen de regie op in de (verdere) ontwikkeling van een lokaal digitaal inclusiebeleid zodat alle burgers, de meest kwetsbaren eerst, de nodige toegang, vaardigheden en ondersteuning krijgen om te kunnen participeren.
Digipunten
Twee keer per maand organiseren we in de bibliotheken een digipunt. Heb je een vraag over een digitaal probleem of zou je graag wat ondersteuning willen bij het installeren van een app of het uitvoeren van een verrichting? Kom dan gratis en vrijblijvend langs bij één van onze digibuddy's.
Meer info
Heb je vragen? Kom langs in de bib of stuur ons een mail via communicatie@kaprijke.be.
Word digibuddy
Ken jij vlot je weg in de digitale wereld? Wil je mensen graag helpen bij het installeren, inloggen en wegwijs maken met apps en toestellen? Meld je dan aan als vrijwilliger en wordt digibuddy in een van onze digipunten in de bib.
Jouw profiel
- Je bent enthousiast en gedreven.
- Je krijgt energie van mensen mee te nemen in de digitale wereld.
- Je hebt sterke communicatievaardigheden en wil anderen graag inspireren.
- Je deelt graag je kennis en weet die kennis boeiend te verpakken.
- Zo help je mensen inzicht te krijgen in hun gezondheid.
- Je inspireert hen om stappen te zetten naar meer levenskwaliteit.
Van ons uit kan je rekenen op regelmatige begeleiding, vorming, en tools!