Gemeente Gemeente Kaprijke

UiTPAS Meetjesland

Wat

Op 1 september 2020 startte onze gemeente met de UiTPAS. De UiTPAS is een spaar- en voordelenkaart voor vrijetijdsactiviteiten voor iedereen. Wie een UiTPAS koopt, krijgt al meteen een aantal welkomstvoordelen. Mensen met een kansenstatuut genieten van sterk verminderde tarieven op UiT-activiteiten. 

Welkomstvoordelen

Bij aankoop van een UiTPAS heb je meteen recht op een aantal welkomstvoordelen. 

In Kaprijke (voor nieuwe UiTPASsen aangekocht vanaf september 2020):

  • een bon voor een gratis pakje bloem af te halen in de Westermolen tijdens een draaidag (meer info);
  • een bon van 5 euro te besteden aan een kermiskraam in Kaprijke of Lembeke.

Deelnemende verenigingen en handelaren die de bonnen ontvangen, mogen de bonnen inleveren op het Administratief Centrum met vermelding van de activiteit, hun rekeningnummer, adresgegevens en/of ondernemingsnummer.

Kaprijkenaren kunnen echter ook in de andere deelnemende gemeenten van het Meetjesland van welkomstvoordelen genieten, dus in Eeklo, Assenede en Wachtebeke. Alle Meetjeslandse welkomstvoordelen vind je terug op www.uitpasmeetjesland.be/voordelen-uitpas

Aankopen van een pasje

De UiTPAS is te koop in het Administratief Centrum en de bibliotheken van Kaprijke en Lembeke. Voor je UiTPAS Meetjesland betaal je eenmalig 5 euro. Kinderen en jongeren tot 26 jaar betalen 2 euro.

Afspraak maken voor aankoop UiTPAS in het Administratief Centrum

Afspraak maken voor aankoop UiTPAS (Kansentarief) in het Administratief Centrum

UiTPAS met kansentarief

Heb je het financieel moeilijk en heb je recht op een UiTPAS Meetjesland met kansentarief, dan betaal je 1 euro. De UiTPAS met kansentarief koop je enkel in het OCMW in Lembeke. Wie een UiTPAS met kansentarief heeft, geniet naast de welkomst- en omruilvoordelen ook van 75% korting op evenementen in de deelnemende gemeenten in het Meetjesland.

Puntensysteem

Punten sparen doe je in Kaprijke en Lembeke op de volgende plaatsen, gewoon door je kaart even te scannen aan de UiTPAS-zuil. Zuilen vind je in Kaprijke in de sporthal in Lembeke, in het SOCK en in de bibliotheek van Kaprijke.

In Kaprijke kun je je punten omruilen voor de volgende voordelen:

  • 5 punten: 2 euro korting bij aankoop van een wandel- of fietsnetwerkkaart Meetjesland
  • 5 punten: een bon voor een gratis deelname aan een sportactiviteit uit een lessenreeks georganiseerd door de sportdienst;
  • 10 punten: bij aankoop van een ticket een tweede ticket gratis voor een evenement van het AGB in het SOCK of een korting van 7,5 euro op een sport- of jeugdkamp;
  • 15 punten: een gratis ticket voor een evenement van het AGB in het SOCK.

Kaprijkenaren kunnen echter ook in de andere deelnemende gemeenten van het Meetjesland van omruilvoordelen genieten, dus in Eeklo, Assenede en Wachtebeke. Alle Meetjeslandse omruilvoordelen vind je terug op www.uitpasmeetjesland.be/voordelen-uitpas.  

Punten sparen en omruilen kan in heel Vlaanderen. Waar dat precies kan, vind je op www.uitpas.be

UiTPAS-partner worden

Ben je actief met je vereniging in Kaprijke en het Meetjesland, en wil je ook jouw leden de voordelen van de UiTPAS leren kennen? Wordt dan UiTPAS-partner.

Wat doet UiTPAS voor jouw vereniging?

Je bent uiteraard blij dat mensen op je activiteit afkomen! Dankzij UITPAS beloon je je publiek.

En je spreekt een nieuw publiek aan.

Dankzij de communicatiekanalen van UiTPAS bereik je mensen die je organisatie misschien nog niet kenden. Je kunt omruilvoordelen aanbieden om twijfelaars over de streep te trekken, en je activiteiten in de kijker te zetten!

Je geeft activiteiten een duwtje in de rug.

Een mooie activiteit georganiseerd, maar nog te weinig publiek? Zet je activiteit in de kijker door een omruilvoordeel aan te bieden, zoals een gratis ticket of een mooie korting in ruil voor een aantal punten. Zo kun je extra publiek aantrekken!

Je verschijnt in extra communicatiekanalen.

Zo worden alle UiTPASpartners opgenomen in de UiTPASkrant. Daarnaast verschijn je ook in nieuwsbrieven, infobladen ...

Ook mensen die het financieel moeilijk hebben, kunnen deelnemen aan je activiteiten.

Als organisator wil je het liefst dat zoveel mogelijk mensen kunnen deelnemen aan jouw activiteit. Met UiTPAS maak je dat ook voor hen die het financieel wat moeilijker hebben, mogelijk. Je hoeft hiervoor zelf geen ingewikkelde systemen op te zetten: mensen die komen aankloppen met een UiTPAS Meetjesland met kansentarief, hebben recht op een vaste korting. Die korting wordt voor het grootste deel terugbetaald door de gemeente of stad waar ze inwoner van zijn.

Verwerf inzichten over je publiek.

Je kunt via UiTPAS een aantal statistieken opvragen over je deelnemers. Zijn het mannen of vrouwen? Hoe oud zijn ze? Je leert je publiek beter kennen! Anoniem, want binnen het UiTPAS-systeem wordt privacy ernstig genomen.

Meer lezen? www.uitpasmeetjesland.be/uitpaspartner

Ga naar ons overzicht van UiTPAS-verenigingen

Partner worden?

Laat de verantwoordelijke van je vereniging dan de partnerovereenkomst invullen en ondertekenen.  Het formulier kan je hier vinden. Je opent de link best via Google Chrome en je houdt een kaartlezer, je E-ID en je pincode bij de hand. Inloggen lukt met It's Me, maar geldig ondertekenen nog niet.

Meer info

Je vindt alle info over UiTPAS Meetjesland op www.uitpasmeetjesland.be/.