Gemeente Gemeente Kaprijke

Tafeltje-dek-je

Als u niet meer mobiel bent en niet langer in staat bent om zelf te koken, kan Tafeltje-dek-je een oplossing bieden. Vrijwilligers leveren warme maaltijden aan huis.

De maaltijden worden lokaal klaargemaakt en rond de middag warm thuisbezorgd door vrijwilligers. Die vrijwilligers hebben hierin een belangrijke functie: ze komen langs, helpen eventueel om de verpakking te openen of maken een klein praatje.

Een maaltijd bevat soep, een hoofdgerecht en een koud dessert. De maaltijden worden bezorgd van maandag tot en met vrijdag, behalve op feestdagen.

Voorwaarden

Deze dienst is bedoeld voor mensen die omwille van hoge leeftijd of door lichamelijke, psychische of andere sociale omstandigheden niet zelf voor een warme maaltijd kunnen zorgen en nergens anders kunnen gaan eten.

Hoe aanvragen

Neem contact met het OCMW of Aan-Z. Een medewerker komt thuis langs en bekijkt samen met u of Tafeltje-dek-je de beste oplossing is. Zo ja, dan bespreken we op welke dagen maaltijden bezorgd moeten worden en of er bijvoorbeeld specifieke dieetwensen zijn waarmee men rekening moet houden.

 

 

Kostprijs

U betaalt 8 euro per maaltijd, maandelijkse betaling via domiciliering of overschrijving.

Uitzonderingen

Heeft u onverwacht geen maaltijd nodig, dan kunt u die kosteloos afmelden tot 9.00 uur.

Meer info

Aanmelden en informatie bij Aan-Z op 09 344 36 10 of info@aan-z.eu