Gemeente Gemeente Kaprijke

Regionaal Landschap Meetjesland & Leilevallei

Wat

Kaprijke is aangesloten bij Regionaal Landschap Meetjesland & Leievallei (RLML vzw), net als tien andere gemeenten uit de streek. RLML werkt in onze gemeente aan duurzame streekontwikkeling via projecten rond natuurinrichting, -educatie, -recreatie & landschapsherstel. Daarnaast biedt de vereniging ondersteuning aan gemeenten en erfgoedactoren op het vlak van landschappelijk erfgoed en helpt zij met haar publiekswerking het draagvlak voor landschappelijk erfgoed te vergroten.

Regionaal Landschap Meetjesland & Leievallei betrekt maximaal partners (gemeentelijke diensten, provincie Oost-Vlaanderen, Vlaamse overheidsorganisaties, natuurorganisaties, landbouwers, buurtbewoners…) bij de opstart en realisatie van een project. Door krachten en kennis te bundelen komen ze tot een beter resultaat op maat van de streek en de lokale noden.

Voor wie?

De acties en projecten zijn er voor alle inwoners in de streek. Op www.RLML.be vind je informatie over natuur en biodiversiteit in je omgeving en achtertuin, een kalender met evenementen, landschapswandelingen en workshops. Je leest er ook meer over de gemeentegrensoverschrijdende projecten.

Droom je van een poel, knotwilgenrij, boomgaard, vogelbos of bloemenweide? Dan helpt RLML je graag verder. Voor leerlingen van 4 tot 14 jaar bieden ze Natuur- en Milieueducatie (NME) aan in of rond de school.

Meer info

Aalter, Assenede, Deinze, Eeklo, Evergem, Kaprijke, Lievegem, Lochristi, Maldegem, Nazareth, Sint-Laureins, Wachtebeke, Zelzate en Zulte zijn allemaal lid van het Regionaal Landschap Meetjesland & Leievallei. Elders in Vlaanderen zijn er nog Regionale Landschappen actief. Elke streek heeft immers een eigen identiteit en landschap. Wil je eens gluren bij die buren? Neem dan een kijkje op www.regionalelandschappen.be.