Gemeente Gemeente Kaprijke

Zes gouden regels tegen corona #samentegencorona

Gepubliceerd op 20 juli 2020
Het is nog niet voorbij. Het coronavirus is nog niet overwonnen en daarom is het heel belangrijk dat we men z'n allen de basisregels goed opvolgen. We zetten ze nog even op een rijtje.
  • Respecteer de hygiëneregels: was vaak je handen, vermijd nauwe contacten. Begroet niet met een hand of kus.
  • Doe uw activiteiten het liefst buiten, want dan is het risico op besmetting kleiner. Is buiten niet mogelijk? Zorg dan voor voldoende ventilatie in binnenruimtes.
  • Bescherm anderen en neem extra voorzorgsmaatregelen bij mensen die in de risicogroep zitten.┬áHoud zeker afstand van ouderen of mensen die al medische klachten hebben. Zij zijn minder weerbaar indien ze besmet geraken.
  • Respecteer de veiligheidsafstand. Hou anderhalve meter afstand van anderen, behalve voor mensen uit hetzelfde huishouden of bubbel. Kinderen jonger dan twaalf onder elkaar moeten die afstand niet bewaken. Begeef je je op drukkere plaatsen? Draag dan je mondmasker.
  • Blijf in uw ‘sociale bubbel’. “U kunt nauwere contacten hebben met 5 vaste personen per huishouden, buiten uw huisgenoten en kinderen onder de 12 jaar. Dit is uw persoonlijke uitgebreide bubbel.” Het is belangrijk dat aantal te respecteren, zo kan er bij een besmetting sneller gereageerd worden en is het meteen duidelijk wie gecontacteerd moet worden.
  • En als u iets in groep doet, beperk die dan ook tot 10 personen. Tenslotte: “Als u iets in groep doet, mag die groep niet groter zijn dan 10 personen, kinderen onder 12 jaar uitgezonderd. Dit is geldt zowel voor bezoek bij u thuis als buitenshuis, zoals in het park of op restaurant.”

#samentegencorona