Gemeente Gemeente Kaprijke

Zaad op maat: samenaankoop bloemenzaad

Gepubliceerd op 27 december 2021
Onze inwoners kunnen via een voordelige groepsaankoop van Regionaal Landschap Meetjesland zaaigoed bestellen voor bloemrijke hoekjes.

Een bloemenrand oogt niet alleen mooi, het is ook een heerlijk buffet voor bijen, vlinders en andere insecten. Op hun beurt profiteren akkervogels van het aanbod aan voedsel (insecten en zaden) en dekking. Jouw tuin kan een groot verschil maken!

Via een groepsaankoop kan je twee soorten zaadmengsels bestellen: een voor akkervogels en een voor bijen en vlinders. Bestellen kan per 0,5kg, 1kg en 5kg. Meer info hierover vind je op www.rlm.be.

De actie is op maat van zowel landbouwers, natuurverenigingen, imkersbonden, scholen, jagers als particulieren.

Bestellen kan via www.behaagjetuin.be t.e.m. 15 februari 2022. Je betaalt direct online, er hoeven dus geen betalingen meer te gebeuren bij afhaling van het bestelde zaaigoed. Bij betaling kies je een afhaalpunt naar keuze. De bibliotheek van Evergem, de bibliotheek van Aalter, het gemeentehuis van Lochristi en het kantoor in Eeklo zullen voor deze actie de verdeelpunten zijn.

Je kan je bloemzaad afhalen in de week van 28 maart tot en met 2 april, uiteraard binnen de openingsuren. Dit staat ook zo vermeld bij de bestelling en op onze website. 

Meer info? Contacteer de organisatie via helene.quide@RLM.be.