Gemeente Gemeente Kaprijke

Winnaars eerste editie fotowedstrijd bekend!

Gepubliceerd op 16 september 2020
De vier winnende beelden van de eerste editie van de gemeentelijke fotowedstrijd zijn bekend. De winnaars zijn Tim Matthijs, Bram Verbiest, Patrick Roegiers en Henk Van den Fonteyne. Je vindt de foto's onderaan deze pagina. Het thema van de wedstrijd was "stilte".

De vier foto's verschenen in het infoblad van september-oktober 2020.

Ze krijgen later dit jaar ook nog een plaatsje op groot formaat langs de invalswegen van onze gemeente.

Twintig personen namen deel aan de wedstrijd, met in totaal vijftig foto's. 

De jury wou het volgende kwijt over de winnende beelden.

  • Foto: “Paardenmarkt”. Fotograaf: Tim Matthijs, Kaprijke. Jury: “Omwille van de bijzondere sfeer. Door het paard, dat leven brengt, is het beeld onmiskenbaar Kaprijks. Tussen de bomen ontstaan kaders die oneindigheid uitstralen, ook omdat de huizen verdwenen zijn in de mist.”
  • Foto: “Plein, nacht”. Fotograaf: Bram Verbiest, Kaprijke. Jury: “Omwille van het surrealistische karakter, met twee soorten licht, waardoor de foto een Magritte zou kunnen zijn. De weidsheid van het Plein komt mooi tot uiting. Ergens brandt een lichtje, dat een extra verhaalelement is.”
  • Foto: “Kleemstraat Kaprijke”. Fotograaf: Patrick Roegiers, Adegem. Jury: “De rare maar mooie eend in de bijt. Eenzaamheid troef, geen wolkje aan de lucht. Met minimale middelen, zonder perspectief of diepte, wordt hier het hoogste doel bereikt. Het dak lijkt haast omlaag getrokken door de kabels.”
  • Foto: “Lembeke”. Fotograaf: Henk Van den Fonteyne, Boekhoute. Jury: “Zonder enige twijfel het mooiste toeristische plaatje van de vier, pure reclame voor Lembeke, een echte ansichtkaart. Het ochtendgloren maakt de dorpskom pastoraal. Elk deel van de foto is aangenaam om te bekijken.”