Gemeente Gemeente Kaprijke

Winnaars derde editie fotowedstrijd bekend!

Gepubliceerd op 29 september 2023
De vier winnende beelden van de derde editie van de gemeentelijke fotowedstrijd zijn bekend. De winnaars zijn Rita Cornelis, Christian Martens, Patrick Roegiers en Céline Pattijn. Je vindt de foto's onderaan deze pagina. Het thema van de wedstrijd was "lijn(en)".

De vier foto's verschijnen in het infoblad van november-december 2023. Ze krijgen later dit jaar ook nog een plaatsje op groot formaat langs de invalswegen van onze gemeente.

In totaal namen 22 personen deel aan de wedstrijd, met in totaal 57 foto's. 

De jury wou het volgende kwijt over de winnende beelden:

  • foto 1 - Rita Cornelis: deze prachtige foto straalt vakmanschap uit, zowel in compositie als belichting. De keuze om het tafereel vast te leggen met een fietser voegt dynamiek en menselijk leven toe aan het beeld. Het zijdelingse licht dat het pad verlicht en de schaduwen vormt, creëert een aangename diepte en atmosfeer. De zorgvuldige aandacht voor de verdeling van de elementen in het kader draagt bij aan de algehele uitmuntendheid van deze foto.

  • foto 2 - Christian Martens: de avond- of nachtfotografie in deze foto is prachtig vastgelegd. De zachte lijnen van de verlichting langs de expresweg en de achterlichten van passerende auto's zijn mooi weergegeven. Het evenwicht tussen deze lijnenspellen, bijvoorbeeld de vorming van een driehoek door de lichten van de expresweg, getuigt van de artistieke visie van de fotograaf. De compositie, sluitertijd en belichting dragen bij aan de esthetische waarde van deze foto. Zelfs een normaal als "lelijk" beschouwde weg wordt prachtig in beeld gebracht.

  • foto 3 - Patrick Roegiers: deze foto biedt een frisse en speelse kijk op de gemeente. De kleurencombinatie en de herkenbare omgeving dragen bij aan de aantrekkelijkheid van de foto. Zowel de verticale als horizontale lijnen zijn doordacht en dragen bij aan de algemene balans van de compositie. Deze foto heeft het potentieel om een breed publiek, inclusief kinderen, aan te spreken.

  • foto 4 - Céline Pattijn: deze foto biedt een uniek perspectief op ons iconisch plein. Het samenspel van lijnen, inclusief de weerspiegeling en het dieptezicht, creëert een boeiende visuele ervaring. De creatieve benadering om de aandacht te verleggen van het gebruikelijke stadhuis naar een ander opvallend kenmerk van Kaprijke is leuk. De prachtige weergave van de lucht en het goed geplaatste huis in het midden van de kiosk versterken de totale impact van het beeld.

Nogmaals bedankt aan alle deelnemers! Het volgende thema is "Hoog".