Gemeente Gemeente Kaprijke

Wildlife Taxi Team zoekt vrijwilligers

Gepubliceerd op 11 januari 2022
Heb jij een hart voor de natuur en wil je graag noodlijdende wilde dieren helpen? Vogelbescherming Vlaanderen is op zoek naar geëngageerde dierenliefhebbers die het Wildlife Taxi Team willen versterken als telefonist en/of chauffeur.

Geïnteresseerden kunnen deelnemen aan de gratis info- en opleidingsmomenten in 2022. Deze worden georganiseerd in de provincies Oost- en West-Vlaanderen en het zuidoosten van de provincie Antwerpen. Voor Oost-Vlaanderen:

Telefonistenopleiding:

WTT Oost-Vlaanderen: 1 maart 2022 van 19.00 uur tot 21.00 uur. 

Digitaal via zoom

Chauffeursopleiding:

WTT Oost-Vlaanderen: 26 maart 2022 van 18.30 uur tot 21.30 uur. 

VOC Merelbeke, Liedermeersweg 14, 9820 Merelbeke

Deze opleiding omvat zowel een info- als een opleidingsonderdeel. We overlopen de werking van het Wildlife Taxi Team, de vereniging en de functie WTT-telefonist of chauffeur. Vervolgens gaan we aan de slag met enkele praktijkoefeningen. Schrijf je in voor de regio waar jij als vrijwilliger aan de slag zou willen gaan. Ieder WTT heeft namelijk een beetje een eigen werking. Zo krijg je meteen de info die voor jouw regio van toepassing is.

Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven door een e-mailtje te sturen naar afdelingenteam@vogelbescherming.be.

Kandidaten die op deze dag verhinderd zijn, kunnen zich nog steeds aanmelden. Wij voorzien iedereen van de nodige begeleiding. 

Wil je meer te weten komen over het Wildlife Taxi Team? Surf dan naar www.vogelbescherming.be/wild-dier-nood/wildlife-taxi-team.