Gemeente Gemeente Kaprijke

Werken Plein Kaprijke starten 18 september 2023

Gepubliceerd op 14 september 2023
Maandag 18 september 2023 zijn de werken aan het Plein in Kaprijke gestart. Aannemer Willemen infra werd aangesteld om het Plein volledig te vernieuwen. Dit is nodig omdat de kastanjebomen ziek zijn en er een probleem is met de waterhuishouding.

Er komt een gezond plein waar groen en recreatie samengaan. De kastanjebomen worden vervangen door 68 gezonde olmen (ulmus rebona). Er wordt een drainage en een grindgazon aangelegd over de helft van het Plein aan de kant van Galerie Stadhuis en er komen bloemenzones. Het hout van een aantal bomen krijgt een nieuwe duurzame bestemming via een participatief traject met de inwoners.

De werken zullen ongeveer tot december 2023 duren. Vanaf 18 september zal er t/m 22 september een parkeerverbod gelden voor de parkeervakken aan de binnenzijde van het Plein. Dit is nodig om de bomen te kunnen rooien.

Tijdens de werken worden er enkel twee uitritten voor in- en uitrijden voorbehouden. De rest van de parkeerzones zullen na het rooien van de bomen geen verdere hinder meer ondervinden bij de uitvoering van de werken.