Gemeente Gemeente Kaprijke

Begraafplaats Lembeke krijgt opsmukbeurt

Gepubliceerd op 23 augustus 2019
Het gemeentebestuur zal binnenkort starten met het verwijderen van grafzerken waarvan de concessies vervallen zijn op het kerkhof in Lembeke. Het bestuur wil van de gelegenheid gebruik maken om meteen ook de paden en de bomen op het kerkhof aan te pakken.

De gemeente heeft een opdracht uitgeschreven voor het verwijderen van de zerken in de sectie D, met uitzondering van de graven met een concessie. In een latere fase wordt het vrijgekomen terrein ingezaaid met gras. Tegelijk worden ook de oude tegels in deze sectie verwijderd, zodat het terrein beter toegankelijk is voor rolstoelgebruikers en het kerkhof ook beter te onderhouden is.

Het gemeentebestuur zal ook de bestaande hoge sparren rooien. In een latere fase worden deze vervangen door loofbomen. Sommige van de huidige bomen zijn immers niet meer stabiel en kunnen een gevaar vormen voor de omwonenden. Door de worteldruk komen er grafzerken omhoog, met beschadigingen tot gevolg. De bomen zorgen ook voor heel wat overlast op de graven door afvallende naalden en vogeluitwerpselen.

Het bestuur verspreidde een korte bevraging onder de inwoners omtrent het verwijderen van deze bomen. Alle reacties waren positief. Het gemeentebestuur zal nu dan ook starten met de opdracht, zodat de Lembeekse begraafplaats in de toekomst nog beter onderhouden kan worden.