Gemeente Gemeente Kaprijke

Werken in de Voorstraat

Gepubliceerd op 24 januari 2023
Tussen maandag 30 januari en vrijdag 24 februari 2023 worden er werken uitgevoerd in de Voorstraat ter hoogte van het kruispunt met de Kleine Zuidstraat in Kaprijke.

De werken omvatten de aanleg van laagspanning in opdracht van Fluvius in de Voorstraat ter hoogte van het kruispunt met de Kleine Zuidstraat in Kaprijke.

Verschillende werkfases

Er wordt gewerkt in 3 fases:

  • Fase 1: (zuidelijke ventweg) de ventwegen ter hoogte van de werfzones worden voor alle verkeer afgesloten. De ventweg vanaf huisnummer 104 richting Kleine Zuidstraat is tijdelijk doodlopend;
  • Fase 2: (middenrijweg) er is beurtelings verkeer door middel van driekleurige verkeerslichten;
  • Fase 3: (noordelijke ventweg) de ventweg ter hoogte van de werfzone wordt voor alle verkeer afgesloten waardoor de ventweg in beide rijrichtingen een tijdelijk doodlopend is.

Tijdens fase 1 en 3 wordt er gewerkt in het voetpad. Fietsers en voetgangers moeten eventueel de rijweg oversteken. Tijdens fase 2 wordt ter hoogte van de rijweg een handboring uitgevoerd. Fietsers en voetgangers kunnen gewoon passeren.

Werken Zuidstraat en omleiding

Rekening houdend met de werken in de Zuidstraat en de omleiding die daardoor is ingesteld, worden eerst de werken in de Zuidstraat afgewerkt zodat de omleiding niet geblokkeerd wordt. Nadien begint men pas aan de werken in de Voorstraat.

De effectieve werken zullen vijf werkdagen in beslag nemen. De aannemer doet zijn best om de hinder tot een minimum te beperken.