Gemeente Gemeente Kaprijke

Steven Vromman en Daniel Billiet maken onze kinderen warm voor taal

Gepubliceerd op 03 december 2019
Op donderdagnamiddag 28 november 2019 kwamen de vijfde- en zesdejaars van de scholen van Kaprijke en Lembeke samen in het SOCK. Niemand minder dan "Low Impact Man" Steven Vromman stapte het podium op!

Hij leerde de kinderen hoe we ons steentje kunnen bijdragen aan een gezonder milieu, hoe we daarmee de opwarming van het klimaat kunnen helpen afremmen en hoe belangrijk taal en woorden daarbij zijn, met name om de boodschap duidelijk over te brengen, en nog meer mensen te overtuigen om mee te doen.

Dat laatste, het belang van taal, werd nog eens benadrukt door auteur en dichter Daniel Billiet, die de kinderen de zin liet zingen, roepen en fluisteren die ze zelf bij het binnenkomen hadden gelegd op de vloer met verzameld wegwerp-plastic: "Zwem je mee in de plastic zee?"

De namiddag kaderde in het taalproject dat van start ging in oktober 2019 en moet leiden tot de aanstelling van een groep van jeugddorpsdichters in 2021. In december 2019 komt Daniel Billiet langs in elke klas om aan alle leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar leuke poëzielessen te geven, in 2020 volgen er nog poëziekampen voor leerlingen die blijvende interesse hebben. Het project werd Woordenkrabbers gedoopt.

De poëzieworkshop van 17 april is geannuleerd. Wat betreft die van 23 mei zullen de ouders van de kinderen die inschreven tijdig worden verwittigd.

Bekijk alle foto's hier!