Gemeente Gemeente Kaprijke

Wil jij in het huis van Hippoliet Van Peene wonen?

Gepubliceerd op 24 oktober 2019
Het gemeentebestuur verkoopt de woning in de Voorstraat 25 in Kaprijke. Een pand met een rijke geschiedenis, want het huis behoorde toe aan de vader van Hippoliet Van Peene (schrijver van “De Vlaamse Leeuw” en één van onze beroemdste inwoners). De gemeente verkoopt stukje erfgoed online via Biddit.

Het pand heeft ondertussen al verschillende bestemmingen gekend. Zo werd er ooit nog een café, genaamd “De Toekomst”, uitgebaat. Later deed de woning dienst als nood- en opvangwoning. De laatste jaren stond het gebouw echter leeg en daarom besliste de gemeenteraad om het pand online te verkopen.

Stukje Kaprijks erfgoed

De woning is een bijzonder staaltje architectuur. Zo heeft het huis een gecementeerde lijstgevel en opmerkelijke vierkante ramen en deuren. Deze elementen moeten in de toekomst behouden blijven.

Het is niet de bedoeling om het huis te slopen en een nieuwe woning in de plaats te zetten. Het huis maakt immers deel uit van het beschermde dorpsgezicht en staat ook op de lijst van bouwkundig erfgoed. Dit betekent dat de voor- en zijgevel behouden moeten blijven.

Online verkoop

Het gemeentebestuur zal het pand verkopen via het online platform Biddit. De verkoop verloopt via notaris Boone uit Eeklo en zal lopen van 2 december 2019 om 9.00 uur tot en met 9 december 2019 om 15.00 uur. De instelprijs bedraagt 105 000 euro.

Interesse? Ga zeker eens een kijkje nemen op de website van Biddit of neem contact op met onze diensten.