Gemeente Gemeente Kaprijke

Versterk jouw veerkracht tijdens de 10-daagse van de geestelijke gezondheid!

Gepubliceerd op 01 september 2020
Van 1 tot 10 oktober zet Kaprijke in op de geestelijke gezondheid van haar inwoners. Het leven zoals we dat kennen wordt dit jaar op zijn kop gezet.

Voor veel mensen gaat dit gepaard met onzekerheid, angst of stress. COVID-19 beïnvloedt niet alleen onze fysieke gezondheid, maar heeft ook een impact op onze geestelijke gezondheid. Onze veerkracht helpt ons zo’n onzekere periode door te komen. Kaprijke zet daarom dit jaar samen met Logo Gezond + in op jullie veerkracht!

De voorbije maanden was iedereen druk in de weer om elkaar te helpen. Vrijwilligers, handelaars, organisaties; iedereen stak de handen uit de mouwen. De campagne ‘Samen Veerkrachtig’ stelt ontmoeting en verbinding dit jaar centraal omdat sociale cohesie en contacten tussen mensen essentieel zijn voor een goede geestelijke gezondheid. De steun van anderen helpt ons onze veerkracht te vergroten.

Spreuken in het straatbeeld

Gemeente Kaprijke, lokale handelaars en Logo Gezond + verrassen jullie met fijne woordspelingen, deugddoende boodschappen of quotes om even bij stil te staan. Met de spreukenactie willen we niet alleen een glimlach op jullie gezicht toveren, maar jullie ook doen nadenken over mentaal welbevinden en het belang van sociale verbondenheid.