Gemeente Gemeente Kaprijke

Deel jouw straf, leuk, aandoenlijk, bijzonder of verrassend verhaal

Gepubliceerd op 14 november 2022
De Gemeente Kaprijke zet graag haar schouders onder een origineel initiatief van een groepje burgers. Kaprijke, Lembeke en Bentille bruisen van de toffe verhalen, die onze gemeente gemaakt hebben tot wat ze nu is. We willen deze verzamelen en een plekje geven in het collectief geheugen.

Want herinneringen delen verbindt ons allen. Dus help mee met de verhalenketting!

Hoe vinden we nu de leukste, verrassende of ontroerende verhalen? Met de hulp van onze inwoners zelf natuurlijk. We lanceren een verhalenketting waarbij we mensen uitnodigen om een verhaal of herinnering te delen. Verschillende mensen in de gemeente krijgen het verhalenboek met daarin de vraag naar een moment of ontmoetingsplek waar je met een warm gevoel aan terugdenkt. Dat mag lang of kortgeleden zijn. Een grootse gebeurtenis of net iets intiem… We willen het graag zo divers mogelijk hebben. Wanneer de eerste persoon zijn of haar verhaal gedeeld heeft, kan deze het boek doorgeven aan een andere persoon. Waarna deze de ketting verder zet, en het boek opnieuw doorgeeft… We hopen zoveel mogelijk mensen warm te maken om mee te werken.

Schrijf je je verhaal niet zo graag uit? Laat het ons weten. Met een vrijwillige reporter ter plaatse kan je jouw verhaal ook mondeling vertellen. Heb je het boek gekregen, maar lukt het niet om dit door te geven? Geen probleem, breng het binnen in de brievenbus van de bib. Dan wordt het boek terug gelanceerd via iemand anders. Na twee maanden verzamelen we alle boeken en verwerken de beste verhalen in een mooi overzicht.

We kunnen zeker nog hulp gebruiken. Ken je een verhaal dat zeker niet mag ontbreken?
Wil je graag mee helpen om verhalen te verzamelen of verwerken?
Neem dan zeker contact op met: levenengenieten@kaprijke.be