Gemeente Gemeente Kaprijke

Vaccinatiecentrum voor gemeente Kaprijke in Evergem

Gepubliceerd op 14 januari 2021
In het Meetjesland is bepaald dat er vier vaccinatiecentra zullen komen. De inwoners van de gemeente Kaprijke zullen terecht kunnen in het vaccinactiecentrum in de sporthal Hoge Wal in Evergem.

Het inplanten van de vaccinatiecentra in de regio Meetjesland was geen evidente oefening. Het
spreekt voor zich dat iedere gemeente maximale service wil bieden aan zijn inwoners en ervoor wil zorgen dat het vaccinatiecentrum zo vlot mogelijk bereikbaar is. Daarnaast kwam ook de richtlijn vanuit Vlaanderen dat er per eerstelijnszone maximaal twee vaccinatiecentra kunnen ingericht worden. Dit zorgde ervoor dat er keuzes moesten gemaakt worden binnen onze regio.

Waar komen de vaccinatiecentra?

Het was een oefening waarbij zowel gekeken werd naar maximale bereikbaarheid voor alle inwoners, efficiënte organisatie en voldoende comfort voor de burger die zich wil laten vaccineren. In totaal worden er vier vaccinatiecentra opgericht:

Oost-Meetjesland

  • Sportcentrum Hoge Wal Evergem: Guldensporenlaan 34, 9940 Evergem
  • Sanapolis polikliniek AZ Alma: Gentse Steenweg 132, 8340 Sijsele

West-Meetjesland

  • Sportcentrum Den Boer in Lievegem: Den Boer 17, 9930 Lievegem
  • Sportpark Aalter-centrum: Lindestraat 17, 9880 Aalter

Bovenstaande locaties zullen komende weken ingericht worden als vaccinatiecentra. Elke gemeente zal toegewezen worden aan één vaccinatiecentrum, waarbij iedere inwoner individueel zal uitgenodigd worden om zich te laten vaccineren in dit vooropgestelde centrum. Er wordt naar een oplossing op maat gezocht voor inwoners die minder mobiel zijn en zich thuis willen laten vaccineren.

Voorlopig werd vanuit de eerstelijnszone voorgesteld om de gemeentes Zelzate, Kaprijke, Evergem en Assenede te laten vaccineren in het vaccinatiecentrum te Evergem. De inwoners van Eeklo, Sint-Laureins en Maldegem zouden in het vaccinatiecentrum te Sijsele terechtkunnen. Zowel Lievegem als Aalter kunnen hun inwoners bedienen in eigen gemeente. Deze verdeling werd als voorstel doorgestuurd naar de federale overheid, maar het is nog steeds afwachten op hun goedkeuring om effectief op die manier aan de slag te gaan.

Hoewel de locaties van de vaccinatiecentra nu gekend zijn, blijven er nog heel wat vragen
onbeantwoord. Je wordt door ons op de hoogte gehouden van de nieuwste ontwikkelingen en we hopen je zo snel mogelijk terug te zien in een van bovenstaande centra om samen onze vrijheid terug te winnen.

Help mee!

Wil jij corona een koekje van eigen deeg geven en kan je niet wachten om je vaccin te krijgen of twijfel je nog? Via de website www.laatjevaccineren.be vind je heel wat informatie terug. 

Of wil je graag meehelpen met de vaccinatiecampagne? Meld je dan aan op:

Kijk voor meer info op https://eerstelijnszone.be/oproep-helpende-handen-vaccinatiecentra.