Gemeente Gemeente Kaprijke

Vaccinatiecentrum Hoge Wal

Wat

Het Vaccinatiecentrum Hoge Wal is in een recordtempo uitgebouwd. Met dank aan de unieke samenwerking tussen heel wat lokale bedrijven en de gemeentelijke diensten van Assenede, Evergem, Kaprijke en Zelzate.

Vaccinatie kan voorkomen dat je ernstig ziek wordt en kan levens redden.
Heel belangrijk dus om je te laten inenten. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor elkaar.
Vaccinatie is onze belangrijkste troef om

 • terug gewoon met vrienden je verjaardag te vieren
 • je (groot)ouders te knuffelen
 • op café of restaurant te gaan
 • een concert bij te wonen
 • met vrienden naar het voetbalstadion te gaan

VACCINATIETELLER (aantal gevaccineerde Vlamingen)

www.vaccinatiecentrumhogewal.be

Inrichting

Vaccinatiecentrum Hoge Wal telt vier vaccinatielijnen. Elke vaccinatielijn heeft een kleur. Zo ziet een vaccinatielijn eruit:

 • Je komt binnen bij het onthaal.
 • Een onthaalmedewerker checkt je identiteitsgegevens en brengt je naar de registratie.
 • Daar geeft een verpleegkundige je info over het vaccin en overlopen jullie je medische voorgeschiedenis en gezondheidstoestand.
 • Daarna ga je naar de vaccinatieruimte waar een verpleegkundige je vaccineert.
 • Na de vaccinatie mag je een kwartiertje rusten in de wachtruimte, onder toezicht van een arts.
 • Je krijgt er ook een afspraak voor de tweede inenting.

Afhankelijk van het aantal beschikbare vaccins zal er in bepaalde periodes meer of minder worden gevaccineerd. De openingsuren van het vaccinatiecentrum stemmen we hierop af. Het vaccinatiecentrum is in principe operationeel tot en met september 2021.

Elke volwassene krijgt een persoonlijke uitnodiging om zich te laten vaccineren. Niet iedereen krijgt die brief op hetzelfde moment. Door deze spreiding zorgen we ervoor dat het nooit te druk wordt in het vaccinatiecentrum. 

Callcenter

De gemeenten Assenede, Evergem, Kaprijke en Zelzate richten ook een callcenter op. Wie met vragen zit over de vaccinaties in Vaccinatiecentrum Hoge Wal kan vanaf maandag 15 februari bellen naar het nummer T 09 269 76 50. Het callcenter wordt bemand door vier medewerkers en is ingericht in de oude raadzaal van Administratief Centrum Ertvelde. Je kan het callcenter bereiken van maandag tot vrijdag, van 8.30 uur tot 16.30 uur.

Toegankelijkheid

Het vaccinatiecentrum is toegankelijk voor alle gebruikers. Er zijn extra rolstoelen aanwezig voor wie minder mobiel is of niet lang rechtstaand kan wachten.

Vervoer voor minder mobiele inwoners

Voor de inwoners die minder mobiel zijn en zich graag laten vaccineren is er een oplossing gezocht. De bestaande Minder Mobielen Centrale van gemeente Evergem wordt uitgebreid met drie extra busjes. Ook de minder mobiele inwoners van Assenede, Kaprijke en Zelzate kunnen gebruik maken van deze dienst.

Er is een rolstoellift in deze voertuigen.

Bel naar het callcenter om een rit te reserveren. Doe dit pas als je jouw uitnodigingsbrief gekregen hebt. De chauffeur haalt je bij jou thuis op, blijft wachten bij het vaccinatiecentrum en brengt je dan terug naar huis.

Veilige omgeving

Wij stellen alles in het werk om van het vaccinatiecentrum een veilige omgeving te maken. Alle ruimtes en materiaal worden grondig gereinigd en ontsmet.
Bedankt om de coronamaatregelen goed na te leven en voldoende afstand te houden.

Reservelijst voor inwoners 

Soms komen mensen niet opdagen of zijn er op het laatste moment annuleringen. Dan zijn er vaccins over die snel gebruikt moeten worden. Kan jij binnen het uur in het vaccinatiecentrum zijn? En ben je ouder dan 65 jaar? Dan kan je jouw naam toevoegen aan een reservelijst. Neem contact op met het callcenter of vul het formulier op de website van Vaccinatiecentrum Hoge Wal in.

Vanuit Vlaanderen is er een prioriteitenlijst bepaald waar we ons als vaccinatiecentrum moeten aan houden. Momenteel mogen we inwoners ouder dan 65 jaar op de reservelijst plaatsen.

Meer info

We hebben een overzicht gemaakt van de veelgestelde vragen over het Vaccinatiecentrum Hoge Wal en over het vaccineren. Bekijk het overzicht op www.kaprijke.be/nieuws/detail/1094/veelgestelde-vragen-over-vaccinatiecentrum-hoge-wal 

Ga naar onze corona informatiepagina voor meer info over het coronavirus.

Voor anderstalige informatie over het coronavirus ga naar de website van het Agentschap Integratie & Inburgering.