Gemeente Gemeente Kaprijke

Fiets- en wandelnetwerken krijgen regelmatig een update

Gepubliceerd op 19 december 2019
De netwerkkaarten zijn ondertussen een vaste waarde geworden. Met die kaarten stippel je een eigen route uit, van knooppunt naar knooppunt. Je beslist zelf hoe groot je tocht wordt. Om de drie à vijf jaar worden de kaarten eens herbekeken.

Omdat er af en toe mooie wandel- of fietspaden bijkomen, nieuw aangelegd, kerkwegels die heropend worden of private wegen die aangekocht worden, gebeurt het dat fiets- en wandelnetwerken wel eens een face-lift kunnen gebruiken.

Volgende vernieuwingen staan op de planning voor de netwerken die Kaprijke omvatten:

Fietsnetwerk Meetjesland: oktober 2020 en daarna opnieuw in 2024
Wandelnetwerk Meetjeslandse bossen: februari 2020 en daarna opnieuw in 2023
Wandelnetwerk Meetjeslandse kreken: 2021 en 2025

In de periode die daar aan voorafgaat, haalt het infopunt Kaprijke minder voorraad in huis van deze producten. De kaarten worden niet geheel onbruikbaar maar hier en daar kan er een knooppunt verlegd zijn, of bijgekomen. Dat maakt het er niet makkelijker op je te oriënteren. daarom bieden we deze niet meer op papier aan.

Wie toch nog voor die korte periode nog een exemplaartje wil kopen van een kaart die bijna aan vernieuwing toe is, kan terecht op www.tov.be; of in de Huysmanhoeve te Eeklo bij Toerisme Meetjesland.

Er zijn ook handige gratis wandel- en fietsapp's die je van knooppunt naar knooppunt brengen, die je perfect ter vervanging van je papieren kaart kan gebruiken en steeds aangepast worden aan de nieuwe situatie.

https://www.vlaanderen-fietsland.be/app

https://www.wandelknooppunt.be/app