Gemeente Gemeente Kaprijke

Update werken Lembeekse horecazone

Gepubliceerd op 26 april 2019
Sinds begin november 2018 is aannemer RTS uit Zedelgem werkzaam in de Ledestraat ter hoogte van de horecazone. De werken gaan binnenkort een nieuwe fase in. We geven je graag een stand van zaken omtrent de voortgang van de werken, de verdere fasering en de te verwachten hinder.

Fase 1 afgewerkt

Sinds maandag 1 april 2019 is de zone in fase 1 (Ledestraat tot en met het kruispunt met de Tragelstraat) opnieuw toegankelijk voor fietsers en voetgangers. Ook het kruispunt Tragelstraat/Ledestraat werd opnieuw opengesteld. Aangezien de nieuwe verhardingen enige tijd nodig hebben om uit te harden, moet het gemotoriseerd verkeer nog wachten tot de eerste week van mei om zich in deze zone te begeven.

Start fase 2

Van zodra fase 1 open is voor alle verkeer, zal de aannemer starten met fase 2 (vanaf het kruispunt met de Tragelstraat tot voorbij Barbos). Deze start wordt verwacht in de week van 1 mei 2019. De aannemer zal de weg openbreken en nieuwe riolering aanleggen. Daarna komt er een nieuw wegdek, openbaar groen en parkeerplaats.

Enkel lokaal verkeer zal in beperkte mate, en in overleg met de aannemer, toegang hebben tot de opritten. Alle weggebruikers zullen voor de resterende periode van de werken via de Warande en de andere zijde van de Ledestraat de horecazone en de Lembeekse bossen kunnen bereiken.

Praktische info

Er zal een afvalpunt komen binnen de perimeter van fase 1 van zodra deze fase is afgewerkt.

De horecazaken zullen gedurende de volledige periode van de werken steeds bereikbaar blijven voor klanten.

Het einde van de werken is voorzien eind juni-begin juli 2019.