Gemeente Gemeente Kaprijke

Update coronamaatregelen bij De Lijn

Gepubliceerd op 05 november 2020
Naar aanleiding van de nieuwe federale en Vlaamse maatregelen zijn er een aantal aanpassingen aan de werking van De Lijn.
  • Door de verlenging van de herfstvakantie rijden de bussen en trams tot en met 13 november volgens vakantiedienstregeling (in het weekend geldt de normale zaterdag/zondagdienstregeling). Dat betekent dat de versterkingsautocars tot dan niet rijden.
  • Vanaf 16 november tot en met 13 december zal De Lijn de normale dienstverlening rijden, inclusief alle versterkingsritten, zowel voor het regulier als het leerlingenvervoer voor het buitengewoon onderwijs. Ook zet De Lijn opnieuw extra autocars in om de drukte in de spits verder te verminderen. Deze bijkomende versterkingsritten kun je nazien op: www.delijn.be/nl/overdelijn/nieuws/bericht/25634_20201005_samenwerking_met_autocars
  • Laatavond- en nachtbediening worden in overleg met de betrokken steden vanaf vrijdagavond 6 november grotendeels ingekort/geschrapt, mits aandacht voor de bediening van de zorgsector. Dit betreft de nacht- & laatavondnetten van Gent, Oostende, Brugge en Leuven.
    De eerste afreis van het Gentse nachtnet (vertrek om 23:30 vanuit Gent) wordt wel uitgevoerd.
  • Het aantal reizigers op een belbus wordt opnieuw beperkt tot 6 (in plaats van 12).

Lijnwinkels behoren tot de essentiële winkels en zijn vanaf 3 november terug open.