Gemeente Gemeente Kaprijke

Toeristische informatie

Wat

Kaprijke is een landelijke gemeente in het Noorden van het Meetjesland. Een stukje onbekend Vlaanderen dicht bij de Nederlandse grens, gelegen langs de E34, halverwege tussen Knokke en Antwerpen. De ideale uitvalsbasis voor wie rust en kalmte opzoekt en tegelijk slechts op een boogscheut van kunststeden als Gent en Brugge.

Kaprijke is een fusiegemeente en omvat drie dorpskernen. Kaprijke, Lembeke en Bentille hebben elk hun eigen verhaal en identiteit. De dorpskern van Bentille ligt op de grens met de gemeenten Sint-Jan-in-Eremo (Sint-Laureins) en Bassevelde (Assenede).

 

Hoe aanvragen

Om meer te weten over de gemeente kan u het digitale stratenplan en de toeristische infobrochure (bijlage)raadplegen. Fietsnetwerkkaarten en -routes en wandelnetwerkkaarten en -routes van de streek zijn te verkrijgen in de balie van het Administratief Centrum.

Een aantal horecazaken is ambassadeur van onze regio en staat u ook graag met raad en daad én folders bij om u wegwijs te maken. Het gaat om café Hippoliet in Kaprijke, om Hotel-Restaurant Ter Heide en B&B De Goudsblomme te Lembeke. Hun exacte locatie vind je op ons stratenplan.

Online kan u ook folders aankopen via de webshop van Routen.be. U kan er ook online uw route aan de hand van knooppunten uitstippelen met de fietsrouteplanners.

Kostprijs

Netwerkkaarten: 6 euro
Eventueel portkosten worden doorgerekend.

U kan meer info vragen via het webformulier.