Gemeente Gemeente Kaprijke

Toerismeboeren: infosessie van TOV voor rurale ondernemers op 22 oktober

Gepubliceerd op 25 september 2019
Toerismeboeren: uniek, kwaliteits- en belevingsvol logeren bij land- en tuinbouwers

De vraag naar unieke toeristische logiesbeleving stijgt en biedt opportuniteiten voor de land- en tuinbouw. Het nieuwe logiesdecreet dat in werking trad op 1 april 2017 schept nieuwe kansen. Het Oost-Vlaams project 'Toerismeboeren' wil deze mogelijkheden benutten en naast het klassieke hoevetoerisme concrete innovatieve verblijfsaccommodaties en recreatieve activiteiten uitwerken op land- en tuinbouwbedrijven in de provincie. De nadruk ligt op beleving, kwalitatief onthaal en een unieke ervaring.

Naast logies biedt ‘beleving op de boerderij’ extra kansen, zowel als aanvulling bij het logiesaanbod, maar ook als nieuwe individuele activiteit op elk land- en tuinbouwbedrijf. Tijdens deze brainstorm willen we samen nieuwe ideeën uitwerken, concrete activiteiten ontwikkelen en inspiratie opdoen. Elke deelnemer krijgt een samenvatting en kan deze verder naar eigen interesse invullen en gebruiken.

Inschrijven

Deelnemen is gratis voor alle Oost-Vlaamse rurale ondernemers. Inschrijven is verplicht vóór 15/10/2019 via www.innovatiesteunpunt.be/brainstorm.

Plaatsen zijn beperkt.

https://sector.tov.be/brainstorm-innovatieve-belevingsactiviteiten-op-jouw-boerderij/

Je kan niet inschrijven via de gemeente, maar enkel via TOV.

 

Programma

12.00 Ontvangst met broodjes

12.30 Voorstelling project

13.00 Brainstorm i.s.m. Peter Bertels

16.00 Getuigenis 'Ons Dagelijks Groen'

16.15 Netwerking en mogelijke rondleiding

 

Waar

Ons Dagelijks groen (innovatief preibedrijf)

Kammenkouterstraat 80, 9310 Meldert