Gemeente Gemeente Kaprijke

Techniekacademie opent de deuren in Kaprijke!

Gepubliceerd op 04 september 2019
Zit je in het vijfde of zesde leerjaar in Kaprijke of Lembeke? Ben je graag creatief bezig? Wil je mensen helpen en de wereld verbeteren? Kriebelt het om zelf vanalles te maken, maar ontbreekt het je aan basiskennis? Dan is de Tiener Techniekacademie Kaprijke ideaal voor jou!

In een leuke sfeer zal je heel wat opsteken. Je maakt kennis met gereedschap en materialen, je leert dat techniek vele gezichten heeft en je zal een aantal technische systemen maken.

In de periode van 18 september tot 11 december 2019 zullen er in de gemeente twaalf workshops plaatsvinden voor de kinderen uit het vijfde en zesde leerjaar. Het project kadert in de Tiener Techniekacademie Kaprijke, een initiatief van Hogeschool VIVES in samenwerking met het gemeentebestuur. We krijgen hierbij de steun van de provincie Oost-Vlaanderen en heel wat andere partners.

Via twaalf concrete workshops worden kinderen op een unieke manier in contact gebracht met chemie, hout, metaal/kunststof, elektriciteit, elektronica, robotica, ... Twee techniekmentoren zullen de workshops begeleiden. Ook een interactief bedrijfsbezoek en een diploma-uitreiking staan op het programma.

Inschrijven

Inschrijven kan vanaf 7 september 2019 via www.techniekacademie-kaprijke.be. Het aantal deelnemers is beperkt tot 20 per groep. De deelnameprijs bedraagt 50 euro (materiaal en verzekering inbegrepen en er is een fiscaal attest).

Voor het tweede kind van hetzelfde gezin is er 10 euro korting.