Gemeente Gemeente Kaprijke

Tafeltje Dekje neemt vliegende start

Gepubliceerd op 03 maart 2017
Gezonde voeding is belangrijk, ook voor ouderen en kwetsbare mensen. Daarom heeft het OCMW beslist om in samenwerking met aan-z te starten met Tafeltje-Dekje.

Deze warme maaltijdbezorging is een dienst voor ouderen en kwetsbare mensen met een chronische ziekte die tijdelijk of niet meer in staat zijn om te koken of om naar het dorpsrestaurant te komen.

De gezonde maaltijden worden bereid in woonzorgcentrum De Boomgaard in Lembeke en bestaan uit soep, hoofdgerecht en dessert. Ze worden afgeleverd bij de mensen thuis in een isolerende box zodat ze goed warm blijven. De maaltijd wordt bezorgd tussen 11.30 en 12.30 uur op weekdagen (opgelet, niet op feestdagen). Kostprijs voor één maaltijd is 8 euro, de betaling gebeurt maandelijks.

Vrijwilligers uit Kaprijke en Lembeke staan in voor de bedeling van de warme maaltijden. Zij hebben een niet te onderschatten functie: ze komen dagelijks langs, helpen eventueel om de maaltijdbox te openen en hebben even contact met de mensen.

Voor de opstart komt er steeds een medewerker van aan-z langs op huisbezoek.

Wil jij gebruik maken van deze dienst? Of wil jij meehelpen voor het bezorgen van warme maaltijden aan huis? Neem dan contact op met aan-z via e-mail of op het nummer 09 344 36 10