Gemeente Gemeente Kaprijke

Stem op jouw favoriet voor de nieuwe toeristische trekpleister

Gepubliceerd op 23 april 2023
Het gemeentebestuur Kaprijke wil graag een nieuwe toeristische trekpleister om zo veel mogelijk bezoekers te trekken naar onze mooie gemeente. Om dat te realiseren hebben we jouw stem nodig.

De Gemeente Kaprijke heeft budget voorzien om een toeristische publiekstrekker te creëren. Hiervoor wordt 20 000 euro uitgetrokken.

Denk bijvoorbeeld aan ‘Den Dodendraad’ in Assenede of de vlotten over het kanaal in Sint-Laureins. Hoe bezorgen we Kaprijke en/of Lembeke een typische, niet te missen en instagramwaardige trekpleister? Waarmee krijgen we bezoekers aan de streek naar onze gemeente?

Met publiekstrekker wordt bedoeld een plaats, een activiteit, een attractie, een kunstwerk, een bouwwerk, met permanent karakter, dat toeristen van buiten de regio Meetjesland aantrekt. Bij voorkeur gaat het om iets dat geen enkele andere gemeente in de regio Meetjesland heeft.

Om de keuze te concretiseren hebben we eind 2022 verschillende infoavonden georganiseerd waarbij we drie opties hebben uitgekozen. Om tot een winnaar te komen volgt er nu een publieke stemming. De idee met de meeste unieke stemmen is automatisch de winnaar van de wedstrijd. De stemming verloopt digitaal tussen dinsdag 21 maart en zondag 23 april 2023.

Stem nu voor jouw favoriete keuze voor de nieuwe toeristische trekpleister

Voor meer info neem een kijkje op onze pagina www.kaprijke.be/nieuwe-toeristische-publiekstrekker-kaprijke-lembeke