Gemeente Gemeente Kaprijke

Wil jij ook meedoen met de werkgroep programmatie SOCK?

Gepubliceerd op 20 september 2021
Het sociale leven kruipt traag uit een lange winterslaap genaamd corona. Achter de schermen wil het autonoom gemeentebedrijf Kaprijke een werkgroep uit de grond stampen die jaarlijks een gevarieerd programma aanbiedt in het SOCK. En jij kunt daar deel van uit maken.

Vanaf 2017 stonden drie succesvolle producties op de planken in het SOCK: Kadril en Patrick Riguelle in 2017, Guy Swinnen Band in 2018 en Roland Van Campenhout solo in 2019. Evenveel keer kreeg het concert het kwaliteitslabel Uitschieter van Comeet toegekend. Ook de verenigingen van onze gemeente lieten zich niet onbetuigd en haalden de afgelopen jaren al ronkende namen naar Kaprijke zoals Els De Schepper, Lukas Lelie of Nic Balthazar. Of vulden moeiteloos de zaal met onbekend talent.

Het SOCK staat na amper drie jaar stevig op de culturele kaart van het Meetjesland. Het bestuur wil de inwoners nu de kans geven om mee te kiezen welke voorstellingen en activiteiten voortaan in het SOCK worden geprogrammeerd. En dat hoeft zeker niet enkel muziek te zijn.

Heb jij zin om deel uit te maken van de enthousiaste bende die concrete voorstellen doet aan het AGB voor een breed toegankelijk aanbod in het SOCK? Goesting om het SOCK verder op de kaart te zetten als uniek cultuurhuis in onze regio? De werkgroep kan bovendien starten met een primeur: het SOCK werd onlangs namelijk voorzien van akoestische panelen voor een beter geluid.

In de ideale werkgroep zitten heel wat verschillende profielen met goede ideeën en/of veel goesting. Zoals? Netwerkers en netwerksters voor het contact met artiesten of hun boekingskantoren, grafische duizendpoten om knalaffiches en flyers te ontwerpen, Flandriens en Flandriennes met goede benen om die affiches en flyers rond te fietsen, barjongens en –meisjes en handige Harry’s en Harriettes om de zaal klaar te zetten, in te richten en weer op te ruimen.

Deelname aan de werkgroep is onbetaald. Maar de voldoening en het plezier dat je te wachten staat om mee Kaprijkse geschiedenis te schrijven, is dan weer onbetaalbaar. Er zijn ook geen persoonlijke financiële risico’s: de werkgroep mag gratis over de zaal beschikken, en ook de kosten voor artiest en techniek worden door het autonoom gemeentebedrijf gedragen.

Interesse? Stuur een e-mail naar Koen op levenengenieten@kaprijke.be