Gemeente Gemeente Kaprijke

SDG - Duurzame ontwikkelingsdoelen

Wat

Op 25 september 2015 ondertekende België als één van de 194 landen de VN doelstellingen voor duurzame ontwikkeling (SDG's), ook wel gekend als de 2030 Agenda. Het doel is om samen tegen 2030 op basis van 17 doelstellingen (SDG's) bij te dragen aan een duurzame ontwikkeling van onze wereld.

Wat zijn deze 17 SDG’s (duurzame ontwikkelingsdoelstellingen)?

Het gaat om een aantal internationale afspraken van de Verenigde Naties rond verschillende thema's zoals armoedebestrijding, klimaatverandering, verstedelijking en andere zaken. Tegen 2030 moeten de 17 doelstellingen bijdragen tot een universele en duurzame ontwikkeling die die inzet op inclusie zodat niemand vergeten wordt.

Wie kan hieraan mee doen?

Niet alleen overheden worden uitgedaagd om in te zetten op de SDG’s, ook bedrijven, universiteiten, wetenschappelijke instellingen, verenigingen en organisaties kunnen iets ondernemen. Maar ook burgers kunnen de handen uit de mouwen steken. Want waar kan je beter beginnen dan bij jezelf, in eigen buurt en stad? Denk maar aan initiatieven van de korte voedselketen, activiteiten om de klimaatverandering tegen te gaan of projecten om mensen met verschillende achtergronden met elkaar in verbinding te brengen. Het zijn allemaal voorbeelden van hoe je de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen kunt toepassen in je eigen omgeving.

Meer info

www.sdgs.be