Gemeente Gemeente Kaprijke

Twee buurtinformatienetwerken gaan samenwerken

Gepubliceerd op 19 december 2019
De twee buurtinformatienetwerken in onze gemeente gaan samensmelten tot een gezamenlijk buurtinformatienetwerk: BIN Kaprijke. Op deze manier komt er één groot, overkoepelend netwerk voor alle inwoners van onze gemeente.

In het verleden waren er steeds twee BIN ’s in de gemeente, met coördinator Tom Almey voor Lembeke en later ook coördinatoren Willy Vanhoucke en Linda De Loose voor Kaprijke. Dit bleek echter niet altijd even duidelijk voor de inwoners. Daarom staken de coördinatoren en vrijwilligers van beide BIN ’s samen met de burgemeester de koppen bij elkaar. Ze besloten unaniem om de twee BIN ’s te laten samensmelten tot één overkoepelende BIN voor Kaprijke.

Alle coördinatoren blijven in hun eigen werkgebied actief, en krijgen de hulp van enkele mede-coördinatoren. Het belang van deze samensmelting is vooral dat alle leden zich vanaf nu wel op éénzelfde locatie gratis kunnen inschrijven en dat alle leden nu ook dezelfde informatie krijgen in geval van een BIN Alert.

Verder verandert er helemaal niets. BIN Kaprijke zal zich blijven inzetten voor veiligheid en preventie in Kaprijke, Lembeke en Bentille. Ook de vertrouwde aanspreekpunten blijven dezelfde.

De BIN -werking zal in 2020 een nieuwe editie van het BIN -café organiseren met nieuwe en
interessante onderwerpen. In 2021 komt er ook een nieuwe editie van de veiligheidsbeurs ter ere van de opening van de nieuwe brandweerpost in Kaprijke. Het belooft opnieuw een mooi evenement te worden!