Gemeente Gemeente Kaprijke

Voorbereidende werken voor heraanleg Plein-Paardenmarkt

Gepubliceerd op 09 januari 2018
Op woensdag 10 januari starten de voorbereidende werken voor de realisatie van de tweede fase van de dorpskernvernieuwing: de heraanleg van de ventwegen aan de Paardenmarkt. Vooraleer te starten met de wegenis- en rioleringswerken, zal de aannemer eerst een aantal bomen rooien langs de ventwegen.

Vorig najaar werden de nutsleidingen al volledig vernieuwd.

De firma Mouton uit Lochristi zal in opdracht van hoofdaannemer Van den Berghe NV uit Verrebroek de bomen rooien ter hoogte van de zuidelijke ventweg van de Paardenmarkt (Plein, huisnummers 113 tot 83).

Daarnaast zal men ook een zestal zieke bomen ter hoogte van de westelijke ventweg (Plein, huisnummers 159 tot 115) verwijderen. De bomen zijn immers ziek en tijdens de werkzaamheden is een aanplant van nieuwe bomen voorzien.

 

Verkeersmaatregelen

Het rooien van de bomen is voorzien op woensdag 10 januari 2018 en zal een volledige dag in beslag nemen. Gelet op het valgevaar zal de aannemer zowel de ventwegen als de hoofdweg tijdens deze werken volledig afsluiten.

Tijdens de werkzaamheden is er in beide rijrichtingen een omleiding voor het verkeer op de gewestweg via het Plein (rotonde – kruispunt met de Vrouwstraat – Vaartstraat). Voor zwaar vervoer is er in beide rijrichtingen een omleiding via het Plein – Vrouwstraat – Wauterstraat – Beekstraat aangezien vrachtwagens de afslaande beweging ter hoogte van het kruispunt Plein-Vrouwstraat moeilijk kunnen nemen.

Het lokaal bestemmingsverkeer voor de ventwegen moet eveneens deze omleiding volgen en kan zich via het Plein, dankzij een tweede omleiding via de Voorstraat – Kleine Zuidstraat – Zuidstraat, zo dicht mogelijk tot bij de woning begeven.

 

Maatregelen voor de inwoners

De werken starten 's ochtends vroeg. De aannemer vraagt dat de inwoners uit de zone hun wagen vóór 10 januari 2018 om 7.30 uur buiten de werfzone parkeren.

 

Werken voor één dag

De aannemer zal diezelfde dag nog de werken afronden.

Later starten ook de wegenis- en rioleringswerken, waarover de gemeente nog zal communiceren.