Gemeente Gemeente Kaprijke

Riolerings- en wegenwerken Gravin M. d’Alcantaralaan en Antwerpse Heirweg

Gepubliceerd op 05 september 2023
Woensdag 6 september werden in opdracht van de gemeente Kaprijke en Riopact de riolerings- en wegenwerken in de Gravin M. d’Alcantaralaan, de Antwerpse Heirweg en Scheutbos opgestart. Aannemer Willemen infra werd aangesteld om de werken uit te voeren.

Het project voorziet in de aanleg van nieuwe wegenis en riolering en zal ongeveer 19 maanden duren.

De werken zullen gefaseerd als volgt:

  • Vanaf woensdag zal de aannemer starten met een werkzone voor het verplaatsen van de gracht in de Gn. Mad. D’Alcantaralaan tussen kruispunt Antwerpse Heirweg en de grens met Lievegem. Deze werken zullen ongeveer een maand in beslag nemen.
  • In een tweede fase (fase 2a op plan) zal de aannemer begin oktober starten met de heraanleg van het kruispunt Eeklostraat/ Gravin M. d’Alcantaralaan.
  • In een volgende fase (2b op plan) zal vanaf medio november tot eind februari volgend jaar gewerkt worden in de Gn. Mad. D’Alcantaralaan (tussen kruispunt Eeklostraat en kruispunt Antwerpse Heirweg).

Omleiding fase 1

Gedurende deze fasen zal doorgaand verkeer van en naar Lievegem een omleiding dienen te volgen zoals aangeduid om onderstaand omleidingsplan. Fietsers en voetgangers zullen steeds doorgang kennen mits lokaal afstappen.

Voor de volgende fase en de omleidingen die hiermee gepaard gaan, zullen we binnen afzienbare tijd bijkomend communiceren.

Blijf op de hoogte

De bewoners van Kaprijke kunnen het verloop van de werken volgen op de website van Aquafin: www.aquafin.be/Particulieren/Waar-werken-we/KPR3008. Via de website kan je zich inschrijven op de nieuwsbrief.