Gemeente Gemeente Kaprijke

Oude wandelroute Lembeekse bossen en fietsroute De Kreken Spreken verdwijnen

Gepubliceerd op 20 november 2018

Sinds kort bestaat binnen Toerisme Oost-Vlaanderen een routeraad waar over de regiogrenzen heen zowel de creatie, communicatie en onderhoud, herstel en omleidingen van routes opgevolgd wordt. Na advies van deze routeraad zal TOV qua bewegwijzering en routes vanaf nu 100% inzetten op Wandelnetwerk Meetjeslandse Bossen. Ook binnen promotionele campagnes wordt vaak gewerkt met suggestieroutes op dit wandelnetwerk. Heel concreet betekent dit dat de oude ‘Lembeekse Bossenroute’ verdwijnt en ook de bewegwijzering wordt weggenomen. De kaarten zijn al een tijdje niet meer te koop. Uiteraard kan je de lus wel nog wandelen, maar nu volg je de nummertjes van het netwerk.

 

Het wandelnetwerk Meetjeslandse Bossen verbindt onze Lembeekse Bossen met de Oosteekloose bossen in het oosten, en met Het Leen en Het Drongengoed in het westen.

 

Wist je dat je online je eigen wandeling kan uitstippelen? www.toerismemeetjesland.be/nl/wandelrouteplanner-ml

 

Ook de fietsroute De Kreken Spreken wordt stopgezet. De geluidsfragmenten werken niet meer naar behoren, worden nog nauwelijks gedownload en ook de routes kampen met enkele problemen. Bovendien is er in het krekengebied zowel met de boekjes ‘Het Meetjesland: niemand die het kent. Maar je kunt er prachtig fietsen’ als met de ‘Bucketlist’ geen gebrek aan mooie fietssuggesties langsheen het fietsnetwerk Meetjesland.