Gemeente Gemeente Kaprijke

Oproep vrijwilligers

Gepubliceerd op 23 maart 2020
Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die onze hulpbehoevende en risicovolle bevolkingsgroep uit de nood willen helpen met boodschappen doen.

Tijdens deze Corona-uitbraak kunnen veel mensen niet meer zelf de deur uit. Zij kunnen de hulp van vrijwilligers goed gebruiken. Wij zoeken mensen die voor hen een boodschap willen doen. Meld je hier aan via dit online formulier.

Kijk daarnaast zeker ook uit naar de ruiten van bewoners. Er zijn formulieren uitgestuurd die mensen zelf aan hun raam kunnen hangen als zij om hulp willen vragen.

Als vrijwilliger kan je je gratis laten verzekeren. Lees HIER meer over die verzekering. Bekijk daarnaast ook zeker je eigen burgerlijke aansprakelijkheid- en/of arbeidsongevallenverzekering, sommige verzekeraars hebben hun voorwaarden verruimd om vrijwilligers in de publieke sector extra te verzekeren.

Er worden enkel boodschappen gedaan tot 100 euro. De betaling gebeurt op basis van facturen die worden voorgeschoten door het OCMW. Er is een vaste lijst handelaren waarbij de boodschappen worden gedaan:

Supermarkt Cado Kaprijke
Proxy Delhaize Lembeke
Drankenhandel Stockman Lembeke
Apotheek Van Landschoot Kaprijke
Apotheek De Groote – Croubels Lembeke
Apotheek Almey - De Groote Lembeke
Bakkerij Lonneville Lembeke
Bakkerij Van Den Bossche Wim Kaprijke
Slagerij Walter en Hilde Lembeke
Keurslager Geert & Ann Kaprijke

Indien je niet zelf deze persoon kan helpen, dan mag je ons ook doorgeven waar het hangt zodat wij een vrijwilliger kunnen aanstellen. Samen kunnen we elkaar allemaal helpen.

Voor meer informatie mail naar communicatie@kaprijke.be.