Gemeente Gemeente Kaprijke

#operatieherstart: visibiliteit voor organisatoren en eventagenda

Gepubliceerd op 01 april 2021
Hopelijk mogen we vanaf het najaar massaal weer evenementen organiseren. Om te ondersteunen lanceert de gemeente de eventkalender om afstemming te maximaliseren en geven we visibiliteit aan organisatoren.

Evenementenkalender

Als we weer uit ons kot mogen, dan wordt het mogelijks wel druk. Hopelijk plannen we die dingen dan niet allemaal in hetzelfde weekend. Daarom is er een evenementenkalender opgemaakt die gezamenlijk kan gebruikt worden als planningstool. Ook als je nog maar in de voorbereidende fase zit van jouw evenement kan het nuttig zijn dit toe te voegen.

Hoe werkt het? De agenda raadplegen kan hier. Iedereen met de link kan die bekijken.

Een event in onze agenda krijgen doe je door in je eigen agenda (outlook, google, …) een afspraak te plannen en een vergaderverzoek te sturen naar eventskaprijke@gmail.com.

.We aanvaarden jouw verzoekje en het evenement komt in de agenda te staan. Voeg genoeg info toe bij jouw beschrijving: wie is organisator, waar gaat het door, wie is de doelgroep, is het al definitief of is het nog een ruw idee, en hoe kan men jou bereiken?

Evenementenorganisatoren kunnen zo met elkaar contact nemen en rekening houden. De agenda staat open voor Kaprijkse en Lembeekse organisatoren maar bij uitbreiding voor alle Meetjeslandse. Deze link en info mag je dus verspreiden. Zelf doen we geen inhoudelijke aanpassingen aan de kalender en events. Jij blijft als organisator via jouw agenda beheerder en kan daar aanpassingen doen en dan een nieuwe versie doorsturen indien nodig. Of annuleren als je zeker bent dat het toch niet doorgaat. Zo kunnen we maximaal op elkaar afstemmen.

Zaalverhuur

We zullen grotere zalen nodig hebben voor de evenementen die we willen organiseren. Bij ons is dat dan vooral het SOCK dat voor evenementen in aanmerking komt. Wist je dat je tot 20 dagen vooraf kosteloos kan annuleren? Dus boek met een gerust hart je zaal, en annuleer gewoon als het toch blijkt niet te kunnen doorgaan. Beter zo, dan dat je de zaal aan jou ziet voorbijgaan.

Sinds vorig jaar werken we met een online reservatiesysteem. Mailen en bellen kan dus niet meer: je maakt een account en logt in via reservaties.kaprijke.be en beheert zelf je reserveringen, annuleringen etc.

Gratis extra promotie via gemeentelijke kanalen

Wij bieden jullie evenementen extra zichtbaarheid met #operatieherstart. Verenigingen, horeca en evenementenorganisatoren krijgen via de invoer in uitdatabank.be meestal maar een klein hoekje op onze site. Nu gaan we verder om jullie (commerciële en niet-commerciële organisaties) publieke activiteiten in de kijker te plaatsen. Je bezorgt een proper tekstje per mail aan evenementen@kaprijke.be (geen pdf, maar gewoon in mail of word), met daarin duidelijk wie, wat, waar, wanneer, kostprijs etc én een mooie rechtenvrije foto. Bezorg ook de link naar je uitdatabank evenement (invoeren verplicht!) en de link naar je facebookevenement als je dat hebt. Wij zorgen voor een nieuwsje op onze site, en als het binnen de deadline van het infoblad valt ook een plaatsje in ons infoblad. Ook jouw facebookevenement voegen we toe aan de evenementenkalender op onze pagina.

#samentegencorona