Gemeente Gemeente Kaprijke

Bereikbaarheid gemeentelijke diensten en partners

Gepubliceerd op 23 maart 2020
De gemeentelijke diensten in het administratief centrum en OCMW werken door het coronavirus de komende tijd enkel op afspraak voor dringende vragen. Sporthallen, sportcentrum Lembeke, SOCK, Galerie Stadhuis en milieupark sluiten. Alle activiteiten worden geannuleerd, openbaar of privé.

Administratief Centrum (AC), Kaprijke

Vooraleer je een afspraak maakt met een dienst van het administratief centrum, kan je hier even nakijken of dit voor jouw vraag wel nodig is. Mogelijks kan je jouw aanvraag doen per mail, telefonisch of via een webformulier, en wordt jouw attest ook via digitale weg afgeleverd.

Voor sommige zaken is het onvermijdelijk dat je toch moet langskomen en dat dit niet kan worden uitgesteld. Daarvoor dien je telefonisch of per e-mail een afspraak te maken. Voor de dienst Burgerzaken kun je een afspraak maken op het nummer 09/323.90.17, voor de dienst Stedenbouw op het nummer 09/323.90.21. Voor de andere diensten die niet op zaterdag geopend zijn, neem je contact op via het algemeen nummer 09/323.90.10, waar je doorverbonden wordt met de gewenste dienst.

Gelieve niet aan te bellen zonder afspraak. We willen personen op afspraak immers goed kunnen verder helpen en het aantal personen dat in dezelfde ruimte aanwezig is dient beperkt te worden.

Bij het binnenkomen, zal een pompje met handgel worden voorzien. Gelieve hier zowel bij het binnenkomen als buitengaan gebruik van te willen maken.

Er zal ook een register worden aangelegd waarin bezoekers hun aanwezigheid dienen te schrijven.

Gelieve als het enigszins mogelijk is geen kinderen mee te brengen bij je bezoek aan het administratief centrum, dit om het risico op besmetting van onze ambtenaren te beperken, zodat ze de burger kunnen blijven helpen. Recent is namelijk gebleken dat kinderen extra besmettelijk zijn, ook al vertonen ze geen symptomen. Voel je je zelf ziek en/of heb je koorts? Stel je bezoek dan zeker uit.

De budgetmeter opladen blijft mogelijk, maar ook OP AFSPRAAK.

De gemeenteraad is uitgesteld tot na 19 april.

Termijnen voor omgevingsvergunningen worden ook verlengd. Voor meer info kijk HIER en HIER of mail naar stedenbouw@kaprijke.be voor een vraag over jouw specifiek dossier.

OCMW, Lembeke

Ook voor een bezoek aan het OCMW dient vooraf een afspraak gemaakt te worden en gelden dezelfde richtlijnen als voor het administratief centrum hierboven. Het telefoonnummer van het OCMW is 09 376 82 10.

De budgetmeter opladen blijft mogelijk, maar ook OP AFSPRAAK.

Sporthallen en -terreinen, SOCK, Galerie Stadhuis, Milieupark, speeltuintjes

De gemeentelijke gebouwen en terreinen sluiten alvast tot en met 19 april.

Bibliotheken

De gouverneur van Oost-Vlaanderen heeft gesteld dat "de bibliotheken worden beschouwd als openbare dienstverlening en moeten gegarandeerd open blijven in afhaalfunctie met respect voor de social distancing maatregelen.’’

Daarom blijven de bibliotheken van Kaprijke en Lembeke hun dienstverlening verder zetten met inachtneming van de veiligheidsmaatregelen. De zalen blijven gesloten maar de uitleendienst aan huis blijft beschikbaar om iedereen te voorzien van voldoende leesvoer.

Je kan je reservatie kosteloos indienen. De boeken, tijdschriften, strips en/of dvd's op worden klaargezet door de bib-medewerkers en kunnen afgehaald worden op woensdag tussen 16:00-18:00 uur en op vrijdag tussen 16:00- 18:00 uur in Kaprijke. Er wordt 1 persoon per keer binnen gelaten om de veiligheid van iedereen te garanderen.

Om voor nog meer entertainment te zorgen zetten wij een verhalen-dienst op poten waarbij wij video's op Facebook zetten van mensen die een verhaal vertellen of voorlezen. Wil je graag zelf een verhaal vertellen, meld je hier aan.

We zullen starten met de Berenjacht, dus vergeet ook niet om een teddybeer voor het venster te zetten.

Kinderopvang

De kinderopvang blijft open voor een beperkte groep kinderen. Kinderen die ziek zijn blijven thuis. Personeel én ouders moeten strikt de veiligheidsvoorschriften volgen. Er wordt voorrang verleend aan volgende categorieën:

  • kinderen van ouders die tewerkgesteld zijn in de zorg
  • kinderen van ouders die tewerkgesteld zijn in veiligheids- en gemeentediensten
  • eenoudergezinnen
  • ouders die enkel op grootouders kunnen rekenen voor opvang

Alle ouders worden per mail op de hoogte gebracht van de richtlijnen.

Milieupark

Gesloten

Evenementen openbaar en privé

Alle activiteiten worden geannuleerd, ongeacht hun omvang en of ze openbaar of privé zijn, dit al zeker tot en met 5 april. Gemeentelijke activiteiten of activiteiten in gemeentelijke gebouwen al zeker tot 19 april.

Partners

Woonwijzer

Aangepaste dienstverlening De Lijn

Watergroep

Politiezone Meetjesland

Om verdere verspreiding tegen te gaan zal de wijkpost gesloten blijven tot en met 5 april 2020. De politiediensten zijn wel telefonisch bereikbaar op 09 376 46 46. 

Hoofdpost Eeklo blijft ook open, voor dringende dienstverlening en NA AFSPRAAK. In dringende situaties belt u 101 (voor rechtstreekse link met politie) of 112 voor brandweer of ambulance.

Kind en Gezin

Kringwinkel

Afvalophaling IVM

Tijdens de Coronacrisis probeert IVM zo goed mogelijk het afval te verwerken. Maar door het uitvallen van zieken is het moeilijk om zoals gewoonlijk te werken. Door het huisvuil op de avond voor de ingeplande ophaling buiten klaar te zetten kunnen ze er voor zorgen dat het zo veel mogelijk wordt meegenomen. Updates lees je op hun site.

Huisvuil dat te laat is klaar gezet, zal niet opnieuw worden opgehaald en moet wachten tot de volgende ophaling. 

Voor het legen van de glasbollen is vastgesteld dat er uitzonderlijk veel glas en ander vuil wordt aangeboden. Het is momenteel niet mogelijk om vaker dan 1 keer per week de opkuis te doen.

Bekijk hier de ophaalkalender.

Bedankt voor je begrip!