Gemeente Gemeente Kaprijke

Ondersteuning voor toeristische infopunten

Gepubliceerd op 30 september 2020
Drie horecazaken in onze gemeente nemen ook de rol op van toeristisch infopunt. Als toerist kan je er dus terecht voor een extra woordje uitleg over de bezienswaardigheden, fiets- en wandelnetwerken, en logies in onze regio. Deze infopunten krijgen nu een duwtje in de rug.

De drie betrokken horecazaken, Hotel Ter Heide, B&B De Goudsblomme en café Den Hippoliet, werden door Toerisme Meetjesland en Het Plattelandscentrum betrokken in enkele andere regioversterkende projecten, met name dat van Landschapspark Drongengoed en Meetjesland Café's. Vanuit deze projecten nemen ze een ambassadeursrol op in onze regio, en ook de functie van toeristisch infopunt.

Om hen te ondersteunen die rol beter op te nemen werd in de meerjarenplanning het nodige budget vrijgemaakt.

De drie infopunten krijgen een kastje dat buiten kan staan, zodat ze ook een minimum aan materiaal kunnen aanbieden aan passanten op sluitingsdagen. Er wordt bijkomende bewegwijzering geplaatst naar de zaken met het logo "i" er op, in het bijzonder langs de fiets- en wandelnetwerken. Op bestaande bewegwijzering wordt een sticker aangebracht. Elke zaak krijgt ook een vlag om buiten te plaatsen zodat passanten weten dat ze daar toeristische info kunnen verkrijgen. Ook op onze website kunnen toeristen hun locatie nu makkelijk terugvinden via ons stratenplan.

Dit project wordt gerealiseerd met de hulp van de Provincie Oost-Vlaanderen.