Gemeente Gemeente Kaprijke

FOD Economie lanceert campagne om veilig online te shoppen

Gepubliceerd op 20 mei 2019
Een prachtige én goedkope reis gevonden online? Een zeer mooie prijs voor die tablet die je al lang wil? Of schoenen van je favoriete merk die ook te koop staan op een onbekende website? Neem nooit overhaast beslissingen. Informeer je grondig over de website en over het aanbod. Weet wat je koopt.

“We boden 800 euro op een reis via een online veilingsite, maar toen we gewonnen hadden, bleek de reis opeens 3.100 te kosten.” De jongste jaren horen we alsmaar meer dit soort verhalen over online oplichting. In 2018 kreeg de FOD Economie 248 meldingen over frauduleuze reisaanbiedingen, 43 % meer dan het jaar voordien.

Online is zowat alles te koop. En de prijzen kunnen erg verschillen. Hoe weet je nu of een heel mooi aanbod op een website echt een buitenkans is of een onbetrouwbaar koopje? En hoe kan men een betrouwbare webshop onderscheiden van een malafide?

De FOD Economie en het Europees Centrum voor de Consument voeren samen campagne en geven 10 eenvoudige tips om onbetrouwbare websites te herkennen.

Je vindt ze op www.WeetWatJeKoopt.be, samen met nuttige info over wat je kan doen als je opgelicht bent.