Gemeente Gemeente Kaprijke

Vier Lembeekse Grasduikers zijn Special Red Devil

Gepubliceerd op 29 januari 2020
De Voetbalbond en Special Olympics Belgium bouwen voetbal voor atleten met verstandelijke beperking verder uit. Vier Lembeekse Gradsduikers werden voor dit project geselecteerd.

De KBVB en Special Olympics Belgium (SOB) ondersteunen voetballers met een verstandelijke beperking op internationaal niveau met een nieuw project. Voor het eerst in zijn geschiedenis selecteerde de Voetbalbond 44 spelers met een verstandelijke beperking. Deze Special Devils en Special Flames zullen België de komende vier jaar met vier teams vertegenwoordigen op internationale Special Olympics voetbal- en futsaltoernooien. Een deel van deze atleten zal ons land eveneens vertegenwoordigen op de Wereldspelen in Berlijn in 2023. De Voetbalbond en Special Olympics Belgium willen met dit initiatief het G-voetbal extra onder de aandacht brengen en de sociale inclusie van mensen met een verstandelijke beperking via voetbal stimuleren.

Vier leden van de Lembeekse Grasduikers werden geselecteerd.

Meer weten hierover? Lees dan HIER verder.

Op de foto zie je onze vier geselecteerden:

Links boven: Thomas De Groote, uit Evergem, niveau 3 
Rechts boven: Yenthe Commers uit Stekene, niveau 1
Links onder: Joran Braet uit Aveschoot, Lembeke, Aveschoot, niveau 2
Rechts onder:  Giel Kesteleyn uit Gravin Madeleine d'alcantaralaan, Lembeke 102 niveau 2.

Meer foto's en alle info over hun avonturen kan je volgen via de facebookpagina en de website van de Lembeekse Grasduikers

We wensen hen veel succes met hun sportieve uitdagingen!