Gemeente Gemeente Kaprijke

Erfgoeddag 2020 met één jaar uitgesteld

Gepubliceerd op 20 januari 2020
Op zaterdag 25 april en zondag 26 april 2020 wou Erfgoeddag zijn 20ste verjaardag vieren. Speciaal voor deze feesteditie draagt Erfgoeddag als thema 'De Nacht'. Want de nacht betovert en staat synoniem voor verbeelding. Erfgoeddag is gezien de omstandigheden uitgesteld naar volgend jaar.

Onze gemeente doet mee op zondagnamiddag en zondagavond 25 april 2021.

Zondagnamiddag staat in het teken van smokkelen en gaat door in het Bardelaeremuseum, Ledestraat 42. Aan de Duitse mitrailleursbunker uit 1917 en aanpalende "doodendraad" wordt uitgelegd hoe gesmokkeld werd om te overleven en hoe deze methodes evolueerden tot ongeveer 1960. Na de rondleidingen om 14.00, 15.00 en 16.00 uur is er mogelijkheid om de bunker te bestormen, zowel binnenin als bovenop. De toegang is gratis.

Op zondagavond vindt een evocatie van het nachtleven plaats in de kerk van Lembeke. Het publiek kan genieten van een fotoreportage en projectie van nachtelijke gebeurtenissen door onze lokale fotoclub. De reportage wordt afgewisseld met gedichten van dorpsdichteres Marieke Van Hoestenberghe, met vertellingen van Patricia Haverbeke en met muzikale intermezzi van het Kaprijkse duo Wood op fluit en slagwerk. De avond gaat door van 19.30 tot 21.00 uur. Ook hier is de toegang gratis.

Erfgoeddag Kaprijke is een organisatie van de cultuurraad.

(Afbeelding sigarettensmokkel copyright High Contrast) | (Afbeelding kaarsen van Alison Blackman via Pixabay)