Gemeente Gemeente Kaprijke

Leen Persijn na 50 jaar terug op de planken in Kaprijke

Gepubliceerd op 01 november 2018
In 1967 stond Leen Persijn voor het eerst op de planken tijdens Kaprijke kermis met een literair cabaret. Ze was toen amper 24. Op 17 februari 2018 geven we de Vlaamse topactrice met veel plezier opnieuw een podium.

De auteurslezing van de bibliotheek is in 2019 geen lezing. Of toch weer wel, maar dan méér dan een lezing. Eerst geeft schrijver Erik Vlaminck namelijk een inleiding bij zijn theatermonoloog "Angélique". Nadien wordt zijn stuk gespeeld door Leen Persijn. Leen Persijn kreeg voor haar vertolking van "Angélique" begin 2018 nog een staande ovatie op het gerenommeerde Schrijversfestival van Steenwijk, het oudste literaire evenement van Nederland.

"Angélique" is het verhaal van een oudere vrouw die de greep op het leven verloren heeft.
Als jong meisje is zij in het klooster getreden en als missiezuster naar het toen nog "Belgisch Congo" getrokken en daar begin van de jaren zestig allesbehalve ongeschonden halsoverkop vertrokken. En nu, zoveel jaar later, leeft zij met haar hebben en houden, in opvangtehuizen. 

Theater Persijn is met "Angélique" voor de tweede keer op Kaprijkse bodem, meer dan 50 jaar nadat het zijn allereerste productie speelde, "Kris-kras door de liefde", toen nog onder de naam Studio voor Poëzie-, toneel- en Kleinkunstspreiding, op dinsdag 29 augustus 1967 in de parochiezaal in de Voorstraat. Leen Persijn was toen 24 jaar oud.

De voorstelling "Angélique" gaat door op zondag 17 februari in het SOCK. Kaarten kosten 7 euro in voorverkoop en 10 euro aan de kassa. Er is een gratis koffie of thee vóór de voorstelling inbegrepen.

Wat? Leen Persijn speelt de theatermonoloog "Angelique", bijgestaan door Ineke Nijssen en ingeleid door de auteur Erik Vlaminck.

Waar? SOCK, Kaprijke.

Wanneer? Zondag 17 februari 2019 om 15.00 uur. Deuren open vanaf 14.15 uur.

Tickets: 7 euro in voorverkoop, 10 euro aan de kassa. Tickets nog niet beschikbaar - hou onze website in de gaten.