Gemeente Gemeente Kaprijke

Experimentele poëzie en aanstelling tweede dorpsdichter(es) op vrijdag 25 januari

Gepubliceerd op 21 januari 2019
De agenda's lopen snel vol in januari. Reserveer daarom nu alvast vrijdag 25 januari 2019, want dan stellen we de tweede Kaprijkse dorpsdichter(es) aan.

Om de twee jaar stelt Kaprijke een nieuwe dorpsdichter aan, en zo ook in 2019. Dat gebeurt traditiegetrouw niet enkel met een glas cava en een bos bloemen, maar ook met een stevige expeditie in poëzie en muziek. En dat is in 2019 niet anders. We strikten na het afhaken door Sascha Reunes begin deze week, Philip Meersman voor een performance, en vonden het Engerling Ensemble bereid om hem muzikaal te ondersteunen. Een onuitgegeven combinatie!

 

Sascha Reunes heeft helaas last minute afgezegd voor vrijdagavond. Philip Meersman is haar (stevige) vervanger. 

 

Philip Meersman 

Philip Meersman is net als Sascha Reunes slam poëet, maar daarnaast nog zoveel meer. Hij is Master in de Kunstwetenschappen en Archeologie en cultuurfunctionaris in GC De Pianofabriek in Sint-Gillis in Brussel. Zijn werk werd al in tal van landen opgevoerd en in verschillende talen vertaald. Philip ademt avant-garde, en dat werkt op een podium zowel aanstekelijk als ontwrichtend.

Rode draad: hij verlegt de grenzen van poëzie.

 

Engerling Ensemble  

Engerling Ensemble is Tom Crul van Haiden en de Lembeekse Thomas Betsens van Strange & Borderlines. Samen produceren ze space drone en cosmic noise. Thomas is student Mixed Media aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Gent en sinds 2014 actief bezig met performances en het maken van (geluids)installaties.

Engerling Ensemble houdt van modular synth, Ciat-Lonbarde stuff en circuit-bent toys. Wij zorgen, erghm, voor een stopcontact. Zodat ze Philip kunnen begeleiden.

 

Kortom, verwacht het onverwachte. Je bent -zoals gewoonlijk voor onze vrijdagavonden in Galerie Stadhuis- welkom vanaf 19.30 uur voor een gratis hapje en drankje - om 20.00 uur beginnen we ermee. De toegang is gratis, maar het aantal plaatsen is zoals je weet beperkt in de Galerie. Reserveer je plaatsje bij de bibliotheek!

 

Philip Meersman op auteurslezingen.be

Engerling Ensemble op Soundcloud

 

Alles over het dorpsdichterschap