Gemeente Gemeente Kaprijke

Bibliotheek in Kaprijke heeft gloednieuwe ontmoetingsruimte

Gepubliceerd op 07 mei 2018
Op vrijdag 4 mei 2018 opende het gemeentebestuur de nieuwe multifunctionele ruimte in de bibliotheek van Kaprijke. Bezoekers van de bibliotheek zullen er kunnen lezen, werken, rusten, … en elkaar ontmoeten.

Eén van de kerntaken van de bibliotheek van de toekomst is het creëren van ontmoetingsruimte voor de burgers. De nieuwe multifunctionele ruimte leent zich daar perfect toe. Je zal er gratis een koffie of thee kunnen drinken. Het gemeentebestuur investeerde ook in tablets, zodat de ruimte kan fungeren als werkplek.

Lezen stimuleren bij de allerjongsten

Het gemeentebestuur is ingestapt in het project “Boekstart”, het leesbevorderingsinitiatief dat kinderen van 0 tot 2,5 jaar en hun ouders in contact wil brengen met lezen, boeken en met de bibliotheek. Tijdens de opening van de nieuwe multifunctionele ruimte gaf het bestuur meteen ook het startschot voor dit project.

Het gemeentebestuur zet dit project in de kijker aan de hand van leuke gadgets. Kort na de geboorte van hun kind krijgen ouders een knisperboekje en een voorlees-motivatiebrochure toegestuurd. Na zes maanden ontvangen ze een brief met een boekenbon, die ze in de bibliotheek kunnen inwisselen voor twee kartonnen boekjes en een linnen boekentas.

Samen met enkele kersverse ouders opende de gemeente het “Boekstart” hoekje naast de nieuwe multifunctionele ruimte, speciaal voor onze allerkleinste inwonertjes.