Gemeente Gemeente Kaprijke

Startschot voor bouw nieuwe assistentiewoningen in Lembeke

Gepubliceerd op 26 april 2018
Het OCMW heeft een nieuwe bestemming voor de site van het oude rustoord Sint-Jozef in Lembeke. Het bestuur gaat in zee met privé-partner Senior Investments uit Evergem voor de bouw van 36 ruime assistentiewoningen in het hartje van Lembeke.

Een studie had eerder al duidelijk gemaakt dat het oude rusthuis niet meer te verbouwen was tot moderne assistentiewoningen. De meest aangewezen mogelijkheid was in dit geval het voormalige rustoord afbreken en in de plaats een nieuwbouw zetten.

Het OCMW-bestuur besliste om hiervoor een publiek-private samenwerking op te starten. Kandidaten brachten een bod uit op het totale project en stelden het project visueel voor. Na een uitgebreide selectieprocedure koos het OCMW uiteindelijk voor Senior Investments uit Evergem, die zal instaan voor de ontwikkeling van 36 assistentiewoningen op de site.

Planning van het project

Senior Investments zal nog deze zomer een bouwaanvraag indienen. Na het verkrijgen van de bouwvergunning, krijgt de ontwikkelaar drie jaar de tijd om zijn project te realiseren. De start van de werken is nog dit najaar voorzien.

Per assistentiewoning die de ontwikkelaar verkoopt, betaalt hij het OCMW een deel van de grondprijs. Het OCMW zal zo op het einde van het project 1,17 miljoen euro ontvangen.

De ontwikkelaar bouwt en verkoopt. Het OCMW is bereid om in te staan voor de dienstverlening die zal verleend worden. De besprekingen hierover zijn lopende. De ligging van het project is dan ook ideaal, aangezien het nieuwe project zich pal in het groene dorpscentrum bevindt en bovendien aansluit bij het bestaande woonzorgcentrum, waar de nodige faciliteiten zijn voorzien.

Meer weten?

Heb je vragen bij het project? Dan kan je terecht bij het afdelingshoofd Wonen en Werken (tel. 09 323 90 26).

Je kan ook steeds rechtstreeks contact opnemen met de projectontwikkelaar, Senior Investments bvba: vandenhauwedirk@seniorinvestments.be of op het nummer 0498 51 55 13