Gemeente Gemeente Kaprijke

Cultuurraad houdt kunstenfestival in Galerie Stadhuis van 27 tot 29 april

Gepubliceerd op 20 maart 2018
Het thema van de Week van de Amateurkunsten is dit jaar “Kunst Buiten!” en de cultuurraad organiseert een kunstenfestival van vrijdag 27 tot zondag 29 april. Weliswaar binnen, in Galerie Stadhuis, maar toch is het kernwoord “Buiten”.

Johan Du Pré en Fotogroep Meetjesland brengen doorlopend beelden van Buiten, en Marc Dauwe toont in een gloednieuwe expositie eigen krijttekeningen van vrouwen en meisjes.

Samen met lokale muzikanten David Lammens en Barbara Du Charme wil de cultuurraad jong muzikaal talent van eigen bodem naar Buiten brengen. Maar David en Barbara begeleiden niet enkel het vrij podium voor de jeugd op zondag, ze zorgen ook mee voor de muzikale noot op de openingsavond van het kunstenweekend. David laat zich begeleiden op piano voor zang, Barbara's dochters spelen viool. En beiden nemen op vrijdagavond of zondagnamiddag ook hun kroost mee naar Buiten.

Het kunstenfestival is gratis. Dit is het volledige programma:

 

Vrijdag 27 april: Vernissage kunstenfestival

19.30 uur: drankje aangeboden door de cultuurraad

20.15 uur: opening kunstenfestival met muzikale omkadering door David Lammens, Barbara Du Charme en kinderen

21.00 uur: cultuurcafé door de cultuurraad op de benedenverdieping en doorlopend tentoonstelling boven en beneden door Marc Dauwe (krijttekeningen) en Johan Du Pré en Fotogroep Meetjesland (foto’s)

 

Zaterdag 28 april: Doorlopend expositie

10.00 – 12.00 uur en 14.00 – 18.00 uur: tentoonstelling boven en beneden door Marc Dauwe (krijttekeningen) en Johan Du Pré en Fotogroep Meetjesland (foto’s)

 

Zondag 29 april: Finissage kunstenfestival met vrij jeugdmuziekpodium

10.00 – 18.00 uur: tentoonstelling boven en beneden door Marc Dauwe (krijttekeningen) en Johan Du Pré en Fotogroep Meetjesland (foto’s)

Namiddag: vrij podium jeugd en muziek (aanvang en duur afhankelijk van respons, wordt nog aangekondigd)