Gemeente Gemeente Kaprijke

Amateurkunstenfestival in Galerie Stadhuis van vrijdag 27 tot zondag 29 april

Gepubliceerd op 29 maart 2018
Het thema van de Week van de Amateurkunsten is dit jaar “Kunst Buiten!” en de cultuurraad organiseert een kunstenfestival van vrijdag 27 tot zondag 29 april. Weliswaar binnen, in Galerie Stadhuis, maar toch is het kernwoord “Buiten”.

Johan Du Pré en Fotogroep Meetjesland brengen doorlopend beelden van Buiten, Marcus toont in een gloednieuwe expositie krijttekeningen van vrouwen en meisjes, en de Iraanse Elina en Kiyana tonen schilderijen.

Samen met lokale muzikant David Lammens wil de cultuurraad jong muzikaal talent van eigen bodem naar Buiten brengen. Maar David begeleidt niet enkel het vrij podium voor de jeugd op zondag, hij zorgt ook mee voor de muzikale noot op de openingsavond van het kunstenweekend, samen met zijn dochter Hanne. David en Hanne laten zich door Kurt Van de Veire begeleiden op piano voor zang, Sophia & Nathalia De Backer spelen viool. Sophia, Nathalia en Hanne keren op zondagnamiddag ook nog eens terug voor het vrij podium.

Het kunstenfestival is gratis. Dit is het volledige programma:

 

Vrijdag 27 april: Vernissage kunstenfestival

19.30 uur: drankje aangeboden door de cultuurraad

20.15 uur: opening kunstenfestival met muzikale omkadering door David Lammens, Hanne Lammens, Kurt Van de Veire, Sophia De Backer, Nathalia De Backer (programma)

21.00 uur: cultuurcafé door de cultuurraad op de benedenverdieping en doorlopend tentoonstelling boven en beneden door Marcus ("Meisjes van Krijt"), Johan Du Pré en Fotogroep Meetjesland (foto’s) en Elina en Kiyana (schilderijen)

 

Zaterdag 28 april: Doorlopend expositie

10.00 – 12.00 uur en 14.00 – 18.00 uur: tentoonstelling boven en beneden door Marcus ("Meisjes van Krijt"), Johan Du Pré en Fotogroep Meetjesland (foto’s) en Elina en Kiyana (schilderijen)

 

Zondag 29 april: Finissage kunstenfestival met vrij jeugdmuziekpodium

10.00 – 18.00 uur: tentoonstelling boven en beneden door Marcus ("Meisjes van Krijt"), Johan Du Pré en Fotogroep Meetjesland (foto’s) en Elina en Kiyana (schilderijen)

14.00 uur: vrij podium jeugd en muziek (programma)