Gemeente Gemeente Kaprijke

Guy Swinnen (van The Scabs) op 19 oktober in het SOCK met band

Gepubliceerd op 18 september 2018
"De goeroe van een generatie rockers": Hugo Matthysen zong het over Stan Ockers maar bedoelde het ironisch - wij zeggen het over Guy Swinnen en we menen het. Het behoeft weinig inleiding: op vrijdag 19 oktober 2018 ontvangen we de frontman van The Scabs in het SOCK met zijn nieuwste band.

 

Nog één maand te gaan en de kaartenverkoop loopt hard. Heb jij al tickets? >>>Tickets hier<<<   

 

In 1996 stoppen The Scabs er mee, maar Guy Swinnen verdwijnt nooit helemaal van de scene. Hij bracht in zijn carrière ondertussen al meer dan 10 albums uit, solo en met band. Er is zelfs een link met het (uitverkochte) openingsconcert in ons gemeenschapscentrum van Kadril en Riguelle van eind vorig jaar. Na de split van The Scabs doet Guy Swinnen immers mee aan het project Spelers & Drinkers waarvan Patrick Riguelle één van de inspirators is. De twee blijven daarna nog een tijdlang samenwerken.

Guy Swinnen Band bestaat nu al een aantal jaar en bevat, naast Guy zelf, nog meer schoon volk met o.a. Bart Buls op bas (Admiral Freebee, Bettie Serveert, Vive la Fête), David Piedfort op gitaar (samenwerkingen met Stijn Meuris, Frank Vander Linden, Bart Peeters) en Marcus Weymaere op drums (Derek, The Voice Belgique – RTBF, Phil Bee's Freedom).

Guy Swinnen behoort tot het selecte clubje van Vlaamse muzikanten die vanaf minuut één naar de keel grijpen en een concert lang kunnen blijven ontroeren, en daar zit zijn unieke stemgeluid zeker voor iets tussen. Hij zit in het hart van veel muziekliefhebbers, en het lijdt dan ook weinig twijfel dat velen erbij zullen willen zijn op 19 oktober. Verwacht je eveneens aan een flinke portie klassiekers van The Scabs.

 

Wie? Guy Swinnen Band

Waar? SOCK, Molenstraat 28, Kaprijke

Wanneer? Vrijdag 19 oktober 2018 om 20:00 uur

Hoe? Staand concert

 

>>>Tickets hier<<< 

 

Concertinfo voorprogramma Vanderwoods

 

Guy Swinnen in het Belgisch Pop & Rock Archief

Guy Swinnen officiële website

Guy Swinnen op Facebook

Guy Swinnen Band op Facebook