Gemeente Gemeente Kaprijke

Gezocht: gastgezinnen voor een periode van 3, 6 of 10 maanden!

Gepubliceerd op 03 juni 2024
Altijd al gedacht om eens iemand van een ander land/cultuur in je huis op te nemen voor een bepaalde periode? Dan is een gastgezin zijn iets voor jullie?

Heb je interesse om in aanraking te komen met mensen van andere culturen? Wil je je eigen kinderen interculturele ervaringen laten opdoen? Heb je nog een plaatsje vrij in je huis om tijdelijk op te vangen? Wil je een jongere laten proeven van onze mooie Vlaamse cultuur en geschiedenis?

AFS Vlaanderen zoekt gastgezinnen of wereldgezinnen die jongeren een interculturele uitwisseling wil laten ervaren. Het doel is intercultureel begrip en tolerantie bevorderen door middel van persoonlijke ervaringen. Het creëert leven veranderende ervaringen door culturele uitwisseling en gastgezinnen.

AFS Vlaanderen speelt een cruciale rol in het bevorderen van wereldburgerschap en diversiteit. Ook dit jaar ontvangt AFS Vlaanderen zo’n 90-tal buitenlandse studenten vanaf eind augustus en voor hen zijn we naarstig op zoek naar een gastgezin.

Heb je interesse of wil je meer informatie te weten komen? Ga dan naar www.afsvlaanderen.be/wereldgezin. Iedere maand is er ook een online infomoment waar we al jullie vragen beantwoorden! Toch liever meteen iemand spreken? Mail wereldgezinnen@afs.org of bel 015 79 50 10!