Gemeente Gemeente Kaprijke

Omgevingsfonds Milde Meetjes: De wind mee voor lokale projecten

Gepubliceerd op 17 april 2023
Heb je een idee voor een duurzaam project in het gebied rond het Windlandschap “Eeklo-Maldegem-Kaprijke”? Dien je idee in en maak kans op steun van het Omgevingsfonds Milde Meetjes!

Wat?

Milde Meetjes is het nieuwe Omgevingsfonds, gespijsd door de uitbaters van de windturbines aan de expresweg en beheerd door de Koning Boudewijnstichting. Het fonds financiert projecten van inwoners en organisaties die de omgeving, het landschap en de lokale gemeenschap rond het Windlandschap ‘Eeklo-Maldegem-Kaprijke-Sint-Laureins’ op een duurzame manier versterken.

Grote en kleine projecten zijn welkom voor het fonds:

  • Projecten die de kwaliteit van de omgeving of het landschap verbeteren
  • Duurzame projecten (bijvoorbeeld rond verminderen energieverbruik)
  • Projecten die een positieve impact hebben op de lokale gemeenschap in het gebied

Alle projectkosten komen in aanmerking. Projecten kunnen maximaal 50 000 euro steun aanvragen. Uitzonderlijk kan het bestuurscomité van het Fonds een hoger bedrag toewijzen.

Waar?

De projecten moeten zich situeren in het windlandschap van Eeklo-Maldegem-Kaprijke-Sint-Laureins. Meer bepaald in een zone van ongeveer 1km langs weerszijden van de Expresweg tussen de Aalterbaan (N44) en de Vaartstraat (N456). Op de website www.kbs-frb.be/milde-meetjes vind je een kaart met de vastgelegde zone.

Wie mag indienen?

Iedereen kan een project indienen: individuen, verenigingen, scholen, ondernemingen, overheidsinstanties...  Woon je buiten deze zone? Ook dan mag je een project indienen, zolang het project een meerwaarde betekent voor de vastgelegde zone. 

Interesse?

Kom op dinsdag 23 mei om 20.00 uur naar de eerste infoavond in het Dienstencentrum Oud Sint Jozef, Mevr. Courtsmanlaan 92 in Maldegem. Krijg meer info over het omgevingsfonds en stel al je vragen.

Verfijn je projectidee op woensdag 14 juni om 20.00 uur tijdens de tweede infoavond in de Kerkstraat 121 in Eeklo. Toets jouw idee af bij de experten en til je project naar een hoger niveau!

Dien vervolgens jouw voorstel ten laatste op 30 juni 2023 in. Dat kan makkelijkst via e-mail naar het Fonds: milde.meetjes@kbs-frb.be. Je kan het ook via post versturen naar het secretariaat van het Fonds: Koning Boudewijnstichting, Fonds Milde Meetjes: Sarah Reyn, Brederodestraat 21, 1000 Brussel.

Een aanvraagformulier kan je downloaden via de site https://kbs-frb.be/nl/milde-meetjes of aanvragen bij het secretariaat van het Fonds. Je kan ook een eigen document met beschrijving van je idee mailen of sturen. Vermeld steeds je naam, telefoon en e-mailadres zodat we je kunnen contacteren! Half juli weet je of jouw idee in aanmerking komt om uit te werken tot een volledige aanvraag.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Sarah Reyn, Omgevingsfonds Milde Meetjes, tel. 0471 89 32 00- milde.meetjes@kbs-frb.be