Gemeente Gemeente Kaprijke

Word parttime brandweer!

Gepubliceerd op 21 oktober 2022
Hulpverleningszone Meetjesland is op zoek naar parttime brandweer!

Hoe snel sta jij in de kazerne?

Bij hulpverleningszone Meetjesland moet je je binnen de 8 minuten naar de brandweerpost kunnen begeven of mag de afstand van de woonplaats tot de kazerne niet groter zijn dan 5 km.
Kijk op de kaart hoe snel jij er zou staan bij een noodoproep. We hebben brandweerposten met vrijwilligers in Aalter, Eeklo, Kaprijke en Maldegem.

Vrijwillige brandweermannen en –vrouwen

We zijn op zoek naar gemotiveerde inwoners die naast hun job of studie ook nog als brandweervrijwilliger willen werken. Een brandweerman werkt samen met de gehele bezetting van een brandweerwagen (multifunctionele autopomp, …). Hij heeft taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden met betrekking tot operationele uitvoering en ondersteuning in relatie tot de operationele taakgebieden. Daarnaast voert hij opdrachten uit van de bevelvoerder en meldt bevindingen altijd aan hem. Vervolgens hanteert hij het standaardmaterieel van de brandweerwagen, eventueel aangevuld met benodigde middelen van andere voertuigen. 

Wil je vrijwillig brandweerman (m/v) worden?

Surf dan naar www.zonemeetjesland.be/jobs/vacature-2.

Er is een infoavond om kennis te maken met de brandweer en de federale geschiktheidsproeven (FGA) op 15 november 2022 in de post van Kaprijke (Molenstraat 28A).

Wanneer er vacatures open verklaard worden, zal je je kandidaat moeten stellen. De personeelsdienst zal je per e-mail contacteren wanneer er openstaande vacatures zijn.