Gemeente Gemeente Kaprijke

Stijn Meuris komt naar het SOCK

Gepubliceerd op 18 oktober 2021
Stijn Meuris komt naar het SOCK. Niet om te zingen, al houden we hem niet tegen, maar om het publiek en zichzelf een spiegel voor te houden met zijn nieuwste conference Tirade#5, De Stilstand. Noteer alvast in de agenda's: zaterdag 5 maart 2022, 20.00 uur.


 

De voorstelling in het SOCK is de enige in het Meetjesland en meteen ook de afsluiter van zijn tournee.


 

Na drie geslaagde voorstellingen, een eindejaarsuitzending op Canvas en een geschrapte editie omwille van corona, brengt Stijn Meuris in de winter van 2021-2022 de vijfde editie van TIRADE. Op eenvoudig verzoek, maar ook omdat de politieke en maatschappelijke actualiteit ook vorig jaar weer van geen ophouden wist - en Meuris ook niet. 

Alhoewel. 

Alles stond stil, maar het leven ging door. Dat van Stijn Meuris stond 6 volle minuten stil - een medisch akkefietje vlak voor kerstmis. Alsof het zo had moeten zijn. Hoe raar was dat.

In DE STILSTAND. kijkt Meuris met spitante humor, scherpzinnigheid en een bevlogen verteltrant terug op twee hoogst uitzonderlijke jaren. Jaren die hem jaren van zijn leven gekost hebben - en ei zo na het leven zelf. 

TIRADE#5, DE STILSTAND., is geen stand-up comedy zoals je die doorgaans kent. Geen vrijblijvende moppentapperij en geen gratuite aaneenschakeling van dijenkletsers. Wel een anderhalf uur durende solo-voorstelling, een wervelende conference in een knap decor waarin Meuris het publiek en zichzelf een spiegel voorhoudt. En waarin de geplogendheden van ons land, ons volk en onze leiders onder de loep worden gehouden op een manier die op z’n minst ongebruikelijk is - en doet nadenken over wie we zijn.

Relevant, raak en broodnodig. 

Want vanuit stilstand kan je weer verder.


 

Duur: 90 minuten zonder pauze

Tekst en uitvoering Stijn Meuris

Techniek : Lucas Pellens


 

Tickets via reservaties.kaprijke.be (startdatum ticketverkoop nog niet bekend)