Gemeente Gemeente Kaprijke

Betaal minder voor groene stroom

Gepubliceerd op 19 november 2020
Wil jij besparen op je energiefactuur en tegelijkertijd je steentje bijdragen aan een beter klimaat? Doe dan mee met de tiende groepsaankoop voor groene stroom en aardgas van de Provincie Oost-Vlaanderen.

Schrijf je vóór 2 februari 2021 in via www.oost-vlaanderen.be/groenestroom. Inschrijven kan vanaf 23 november 2020 en is gratis en volledig vrijblijvend. Je krijgt een persoonlijk aanbod met een prijs, berekend op jouw opgegeven verbruik. Vind je het voorstel interessant, dan accepteer je het aanbod tot en met 30 april 2021. De Provincie regelt de overstap naar je nieuwe leverancier.

Goedkopere energie via groepsaankoop

Met deze groepsaankoop ondersteunt de Provincie Oost-Vlaanderen haar inwoners bij de overstap naar groene en scherp geprijsde energie. Door een grote groep geïnteresseerden samen te brengen, kan de Provincie een lage prijs bedingen voor groene elektriciteit en gas. De leverancier die tijdens de energieveiling op 2 februari de beste prijs kan bieden, is de winnaar. Hoe meer deelnemers, hoe groter de korting. Bedrijven, zelfstandigen en verenigingen met een beperkt verbruik kunnen ook deelnemen.

Dankzij de vorige groepsaankoop konden meer dan 33.000 consumenten gemiddeld 477 euro besparen op hun energiefactuur. Ook dit jaar is het doel weer zoveel mogelijk Oost-Vlamingen groene, goedkope energie aan te bieden.

Jouw gemeente werkt mee

Ook de gemeente Kaprijke ondersteunt dit initiatief. Wie hulp wil bij zijn inschrijving, kan terecht bij het wekelijkse loketmoment van Woonwijzer Meetjesland. Neem zeker je laatste jaarafrekening mee! Daarin staan immers alle gegevens die we nodig hebben om jouw inschrijving in orde te brengen.

Meer info

Groepsaankoop Groene energie
tel. 0800 60 601 (werkdagen van 9.00 uur tot 20.00 uur)
groenestroom@oost-vlaanderen.be 

Woonwijzer Meetjesland
tel. 09 378 61 70
info@woonwijzermeetjesland.be

Loketmoment:
elke woensdag tussen 10.00 uur -12.00 uur in het administratief centrum. Wegens de coronamaatregelen kan dit enkel na afspraak via de woonadviseur op 0487 75 34 42 – elodie@woonwijzermeetjesland.be.